Ben jij ook zo’n (vermoeide…) diener? Kom bij de Vader!

Een tijdje geleden liep ik (Carianne) in het bos – wat ik heel graag doe – en mijn oog werd getrokken naar een aantal mieren die druk bezig waren om een takje te sjouwen over het pad waar ik liep. In mijn hart hoorde ik de woorden: ‘Kijk naar de mieren…’, dus dat deed ik, verwachtend dat ik er waarschijnlijk wel iets van zou kunnen leren. 

Ik wist heus wel dat mieren een enorme kracht hebben en dat ze tien tot wel vijftig keer hun eigen gewicht kunnen tillen, maar tot mijn verbazing waren ze ook razendsnel. Ze droegen het takje met z’n drieën en het ging echt behoorlijk efficiënt. 

Iets verderop was een mier in zijn eentje aan het proberen een takje te sjouwen van ongeveer dezelfde grootte, maar dat lukte hem niet. Hij probeerde het even, kwam niet vooruit en gaf het op…

Hoeveel mensen zijn er niet die net zijn als die ene mier: ‘Ik doe het zelf…!’, en het vervolgens moeten opgeven, omdat ze niet verder komen? 

We zijn geschapen als team. Als lichaam van Jezus Christus zoals 1 Korintiërs 12 het mooi verwoordt. En we mogen elkaar tot hand en voet zijn in de taken die we van God gekregen hebben! Nou valt het me op dat er in het christelijke wereldje enorm veel ‘dieners’ rondlopen. Mensen die graag anderen dienen, maar die het moeilijk vinden om zélf te ontvangen en gediend te worden. Ze zijn geneigd om alles zelf te doen en raken uitgeput en ontmoedigd. Ja, ze doen alles met liefde en ze dienen graag en goed, maar veel van hen hebben niet door hoe moe ze eigenlijk zijn. Ze geven zichzelf telkens weer aan anderen en zijn geneigd om zichzelf als laatste nog wat van de kruimels te gunnen, áls die al over zijn… 

DUS:

Dat is waarom we dit jaar voor het eerst (en we hopen het nog vele jaren te mogen doen) de Christelijke Coach Conferentie organiseren op 19 en 20 juni 2023 in de Basiliek in Veenendaal! Juist voor alle dieners (coaches, voorgangers, verplegers, juffen en meesters en …) die altijd maar bezig zijn zichzelf ‘weg te geven’ aan de mensen om hen heen en die het nodig hebben om nu eens echt zelf op te laden en gevoed te worden. Waarom? Omdat we alleen kunnen uitdelen vanuit overvloed! En God geniet er enorm van als we Hem met hart en ziel zoeken om weer opgeladen te worden en gezegend, zodat we anderen weer echt tot zegen kunnen zijn! Het is nu eerst weer tijd om aan de voeten van onze liefdevolle Vader te zitten… 

Wat kun je verwachten?

  • We hebben twee heerlijk, geheel verzorgde inspirerende trainingsdagen met als thema ‘God van trouw’, waarin we écht (weer) mogen leren om volledig vanuit vertrouwen op God te leven.
  • Er is volop ruimte voor ontmoeting en aanbidding onder leiding van Sharon Kips en haar man Gilbert Thera. 
  • Er zal dans zijn, kunst, muziek, stilte, heerlijk eten en onder andere Hans Maat en ikzelf zullen op interactieve wijze spreken.
  • We willen samen deze tijd apart zetten voor God, zodat Hij ons kan vullen met vernieuwde passie en vuur voor de taak en de bediening die God ons gegeven heeft. 
  • Op maandagavond gaan we genieten van de fantastische band Trinity! Voetjes van de vloer en heerlijk meezingen, meeswingen en feestvieren voor onze allerhoogste God.
  • En nog veel meer… 

Mannen, vrouwen, IEDEREEN die anderen op wat voor manier dan ook dient, is van harte welkom! Ja, en ook je partner is van harte welkom, want we geloven in de kracht van goede huwelijken. 

Dus geef je nu op en kom God aanbidden en ontmoeten op dit bijzondere event! Word getraind, opgebouwd, bemoedigd en ga vol en verrijkt weer naar huis, gelaafd, gevoed en gezegend om velen tot zegen te kunnen zijn!

We hopen je daar te ontmoeten!

Boekentip

Vol vertrouwen – Carianne Ros

In Vol vertrouwen staan 40 waardevolle lessen over standhouden, Gods betrokkenheid bij mensen, zijn hand in ons leven en zijn karakter. De overdenkingen en verwerkingsvragen laten je iets zien van wie God is, zodat je leert Hem meer en meer te vertrouwen. Het bijbelboek Exodus staat centraal.