BEN JIJ PASTORAAL WERKER?

Ben jij een pastoraal werker die heel graag anderen écht verder wil helpen? Is het jouw diepste verlangen om mensen in nood, wanhoop en verdriet te bemoedigen? En om samen met hen te bidden en om hen te onderwijzen uit Gods woord, zodat ze hun leven weer op de rit krijgen? 

Toch lopen heel wat pastoraal werkers tegen dingen aan, zoals:
 • Je helpt graag anderen door middel van gebed en gesprekken, maar je vraagt je af of je wel de juiste dingen zegt.
 • Je hoofd zit vol met ‘ja-maars’, omdat je dit belangrijke werk graag wilt doen, maar je twijfelt of jij wel de goede persoon bent (met voldoende wijsheid en kennis) om die belangrijke pastorale gesprekken te voeren.
 • Je vraagt je af of jij zelf wel ver genoeg bent om anderen verder te kunnen helpen.
 • Je weet niet goed wat je moet bidden.
 • Je pastorale gesprekken kosten veel tijd, omdat de ander aan je vast blijft plakken en eigenlijk niet op eigen benen wil staan (lees: regie wil pakken over zijn of haar eigen leven).
 • Of je wilt alles biddend oplossen, maar beseft dat er ook psychologische problematiek onder de hulpvraag zit, waarvan je eigenlijk niet weet wat je daarmee aan moet.
 • Je vraagt je af wanneer het beter is om iemand door te verwijzen naar professionele hulp.
 • Je ervaart veel geestelijke strijd  op het moment dat jij pastorale gesprekken aan het voeren bent . Strijd in je eigen leven, dan wel in het leven van je geliefden, waardoor je belemmerd wordt om dit belangrijke werk te blijven doen.

Veel pastoraal werkers hebben het verlangen en voelen Gods roeping om andere mensen bij het kruis van Jezus te brengen. Ze zijn vaak het eerste aanspreekpunt voor mensen die hulp zoeken, omdat hun hulp laagdrempelig is. En daarmee hebben pastoraal werkers een enorm belangrijke sleutelpositie!

En dit is precies waarom we vanuit TotalBalance de Online Pastorale Coach Training aanbieden! Zodat mensen zoals jij wél die belangrijke pastorale gesprekken voeren, maar óók weten hoe ze dit op een goede manier kunnen aanpakken!

In de Pastorale Coach Training ga je aan de slag met de basisvaardigheden van het bijbels coachen. Je:
 • Ontvangt praktische basisvaardigheden om de regie over een gesprek te kunnen pakken én houden.
 • Overziet de problematiek van de hulpvrager en weet wat je moet zeggen op welk moment.
 • Beheerst goede gesprekstechnieken en kunt ze ook toepassen, waardoor je effectieve, zinvolle en inspirerende gesprekken kunt voeren en waardoor de ander daadwerkelijk in beweging komt.
 • Leert hoe je mensen kunt bemoedigen, inspireren en onderwijzen vanuit Gods Woord en op welke manier je gebed kunt integreren in de gesprekken. 
 • Weet wanneer je de problematiek zelf aan kunt pakken en wanneer je beter kunt doorverwijzen naar professionele hulp
 • Leert hoe je om moet gaan met de geestelijke strijd en hoe je de ander daarin kunt begeleiden. 
Wil jij dit ook? 

Geef je op voor de Online Training Pastorale Coach Training en ontvang als bonus ook een Live Online Trainingsdag van het TotalBalance Coach Event, zodat je het geleerde nog beter kunt integreren in je pastorale gesprekken en zodat je kunt ontdekken of het misschien iets voor jou is om niet alleen als Pastoraal Werker, maar ook als Christen Coach aan de slag te gaan!

Nu met 20% NAJAARSKORTING! Tot en met 16 december, omdat we JUIST in deze donkere dagen mensen écht Gods licht willen laten zien en mensen effectief willen bemoedigen en inspireren met Gods liefde.

Voer bij de betaalpagina deze code in: NAJAARSACTIE20% (De korting geldt zowel bij de betaling ineens als bij de betaling in termijnen).

Boekentip

Je bent waardevol – Carianne Ros

Je bent waardevol, want God zelf heeft jou bedacht! Het grootste gebod dat Jezus ons gaf was God lief te hebben boven alles en je naaste als jezelf. Maar vooral het ‘als jezelf’ blijkt voor velen in de praktijk niet zo makkelijk te zijn. Met ‘Je bent waardevol’ ontdek je hoe een slecht zelfbeeld kan ontstaan – en hoe je een gezond, op Gods liefde gebaseerd zelfbeeld kunt krijgen. Door de tips, vragen en opdrachten in dit boek, maar vooral door de helende kracht van de Heilige Geest ontdek je hoe waardevol je bent. Een ervaring die jouw leven en dan van anderen kan veranderen!