Blogs

zo

23

sep

2018

Jij bent geliefd

Woorden van geloof, hoop en liefde!

Als je op zoek gaat naar God, dan zal Hij zich laten vinden. Gods liefde is allesomvattend. Hij houdt zielsveel van jou. God verlangt ernaar dat Hij aan jou kan laten zien hoe waardevol je bent in zijn ogen. 

En jij? Wil je op weg gaan met open handen en een open hart, zodat je zijn liefde kunt ontvangen en weer kunt uitdelen aan anderen? 

Ben jij op zoek naar liefde en geluk? Heb je behoefte aan iemand bij wie je kunt uithuilen en bij wie je altijd weer opnieuw mag beginnen? Wil jij een Rots hebben middenin de storm van het leven? Leef je vanuit angst en verlang je naar vrijheid? Heb je er moeite mee om van jezelf te houden? Zijn er verleidingen waarmee je worstelt? Voel jij je gestrest, moe en opgebrand en verlang je naar rust en stilte? Zou je graag een verdiepende relatie willen hebben met jouw Schepper?

 

Woorden van geloof

God zond Jezus naar de aarde om zijn oneindig grote liefde aan ons te laten zien. Hij wil niet dat we vastgeketend blijven aan schuld, schaamte of angst. Hij wil dat we in de vrijheid van zijn oneindige liefde leven. God wil graag een persoonlijke relatie met je aangaan. Hij ziet jou en Hij kent jou. Stort je hart bij God uit en Hij zal je troosten. Vraag Hem om zichzelf (meer) aan jou te openbaren. Bid om een open hart en open ogen, en God zal je laten zien hoeveel Hij van je houdt. Jezus zei: “Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.” (Johannes 8:12) Hij ziet wat er binnen in je hart leeft. Als je niet zeker weet of je dat eigenlijk wel gelooft, dan mag je bidden of Jezus jou tegemoet wil komen in je twijfels. Met Jezus aan je zijde hoef je niet langer te overleven, maar zul je leven. Er zal licht te zien zijn aan het einde van de donkere tunnel, omdat Hij je bij God zal brengen.

 

Woorden van hoop

“God heeft alles wat er is de goede plaats in de tijd gegeven, en ook heeft hij de mens inzicht in de tijd gegeven. Toch kan de mens het werk van God niet van begin tot eind doorgronden.” (Prediker 3:11) God kent jou het beste van iedereen, want Hij heeft jou in liefde geschapen. Geef jezelf aan Hem over. Wat jouw leven je ook op je bord zal leggen: God zal alles laten meewerken ten goede (Romeinen 8:28). Oh, wat hebben we vaak een haast: alles wat we bedacht hebben willen we nu gerealiseerd hebben… maar God zegt vaak: wacht op mij en ik zal het voor jou doen. Je hoeft niet voor me uit te rennen en jezelf af te matten: je mag met mij meewerken. Haal adem, ik heb alles onder controle. Soms voelt het alsof God ver weg is, God is nooit ver weg. Hij ziet je en Hij is altijd op gehoorafstand. Vaker is het zo dat wij Hem niet zien of horen. Wij draaien ons hoofd weg en zoeken naar antwoorden buiten God om. Of we luisteren naar alle goedbedoelde adviezen van mensen om ons heen, zonder (eerst) zelf naar God te gaan.

 

Woorden van liefde

Ieder mens hunkert naar liefde. Allemaal bewust of onbewust zijn we op zoek naar bevestiging en geborgenheid. Hoe je ook probeert om je waardevol te voelen, of om waardering van de mensen om je heen te krijgen, er is er maar Eén die jou kan geven wat je werkelijk nodig hebt en dat is God. Hij schiep niet alleen de hemel en de aarde, Hij heeft ook jou in liefde en schoonheid geschapen. Je bent kostbaar en waardevol in zijn ogen. Je bent uniek, zoals jij is er niet één! God is niet alleen jouw Schepper, Hij wil ook jouw Vader zijn. Hij vindt je bijzonder en mooi. God is trots op jou zoals een goede vader trots is op zijn kind, niet om wat het doet of presteert, maar om het feit dat het zijn kind is. “Heer, u kent mij, u doorgrondt mij, u weet het als ik zit of sta, u doorziet van verre mijn gedachten. Ga ik op weg of rust ik uit, u merkt het op, met al mijn wegen bent u vertrouwd. Geen woord ligt op mijn tong, of u, Heer, kent het ten volle. U omsluit mij, van achter en van voren, u legt uw hand op mij.” (Psalm 139:1-5) In Jezus vind je geborgenheid en een diepe bevestiging, Hij vindt jou zó waardevol dat Hij voor jou is gestorven en is opgestaan uit de dood. Je mag met Hem leven! Als je dit gelooft, zegt God tegen jou: “Jij bent mijn geliefde kind en in jou vind ik vreugde!”, net zoals Hij dat tegen zijn eerstgeboren Zoon Jezus zei (Matteüs 3:17). Als je wandelt in de liefde van God, hoef je niet bang te zijn! Maak Hem tot het middelpunt in je leven en richt je blik op zijn liefde!

 

Om over na te denken

• Welke plaats neemt Jezus in jouw leven in? Op wat voor manier zou je door Jezus heen God (beter) kunnen leren kennen? Hoe kun jij jouw leven tot een aanbiddingslied voor God maken?

• Wat doet het met jou te wéten dat God je altijd hoort en ziet? Wanneer luister(de) jij naar mensen in plaats van naar God? Wat zou er gebeuren als je zou bidden in plaats van piekeren?

• Is er iets wat je tegenhoudt om God in je hart toe te laten? Stel je voor dat je met Jezus aan tafel zou zitten: wat zou Hij tegen je zeggen of wat zou jij tegen Hem willen zeggen? Hoe voelt het dat God tegen je zegt: jij bent mijn geliefde kind en ik ben blij met jou?

 

 

Carianne Ros (uit haar brochure “Je bent geliefd”)

wo

11

jul

2018

Waar ben jij dankbaar voor?

Ook al was Carianne Ros al zo’n twee jaar eerder begonnen met coachen, op 21 juni 2003 startte ze officieel met TotalBalance. Het was en is nog steeds haar verlangen om mensen in balans te brengen met God, zichzelf en hun omgeving, zodat ze kunnen stralen en schitteren voor onze Heer! Inmiddels zijn we met een heel team aan

mooie coaches.

We vieren ons derde jubileum. Reden voor een klein feestje, wat we graag met jullie willen vieren! Er is zo ongelooflijk veel gebeurd in de afgelopen vijftien jaar… en het is goed om op bewuste momenten stil te staan en eens achterom te kijken.

 

Welke bijzondere momenten heb jij beleefd in de afgelopen vijftien jaar?

Wat was er mooi? Wat vond je moeilijk? Waarin heb je Gods hand gezien?

En vooral ook: waar ben je dankbaar voor? Want een dankbaar hart jubelt van vreugde. En juist dáár wordt God zo blij van!

 

Wil jij leven tot Gods eer? Leef vanuit dankbaarheid en je zult zien dat je vele malen meer zegeningen hebt ontvangen, dan dat je geteld hebt…

Laten we God heel bewust prijzen en loven deze week, want Hij is het waard!

 

Cadeau voor jou Speciaal voor dit jubileum heeft Carianne een dankbaarheidskalender gemaakt. Schrijf elke dag gedurende één week een aantal dingen op waar je dankbaar voor bent. Zoek God met hart en ziel en Hij zál zich laten vinden. Ja! Ik wil leven vanuit dankbaarheid!

 

We bidden je Gods zegen en vreugde toe!

di

13

mrt

2018

Elke dag ja zeggen

Als er iets moois en heerlijk is, dan is het wel een goed huwelijk, waarin je samen een eenheid mag vormen en waar niets tussen kan komen. En als er iets veel stress geeft, dan is het wel een slecht huwelijk, waarin mensen elkaar kapotmaken en leegzuigen...

Hoe meer je zaait, des te meer kun je oogsten. Zo werkt het in de landbouw, maar ook in de liefde.

Een goed huwelijk hebben begint bij een keuze. Je hebt ja gezegd, en dit geldt niet alleen voor je huwelijksdag, het is elke dag opnieuw ja zeggen tegen je man of vrouw.

 

Weet wat de ander belangrijk vindt

Doe je best om te voldoen aan zijn of haar behoeften, niet uit plicht, maar uit liefde. Blijf aantrekkelijk en liefdevol voor elkaar. Praat met elkaar en zorg dat je huwelijkstijd inplant. Ook als je kinderen hebt, regel een goede oppas en ga er samen op uit. Doe dingen waar jullie van genieten. En het meest essentiële zoek samen God, bid met elkaar, hardop, elke dag.

 

Sluit je ogen voor andere leuke mannen en vrouwen

Kiezen voor je huwelijkspartner betekent ook dat jij je ogen sluit voor andere leuke mannen en vrouwen. Veel scheidingen worden veroorzaakt doordat één van de partners (of beiden) vreemdgaat. Als het niet goed gaat in je huwelijk, dan is dat een reden om er heel hard aan te werken en wellicht ook professionele hulp in te schakelen. Laat je niet verleiden door allerlei beelden van andere mannen en vrouwen! Het maakt meer kapot dan je lief is. Ga het niet goedpraten, als er een probleem is op het gebied van jullie intieme relatie, doe er dan wat aan. Praat er met elkaar over hoe jullie er nieuw leven in kunnen blazen. Laat je huwelijk niet doodbloeden, werk eraan en geniet van elkaar. Zorg ervoor dat je een diepe verbondenheid krijgt met elkaar. 

 

Om over na te denken en mee aan de slag te gaan

Ga met elkaar in gesprek over vragen als:

Wat vonden jullie aantrekkelijk aan elkaar toen jullie elkaar ontmoetten?

Wat voor leuke dingen deden jullie toen jullie nog smoorverliefd waren?

Welke leuke herinneringen kunnen jullie samen ophalen?

Welke dingen zijn nog wel goed in jullie huwelijk?

Hoe kun je elkaar verrassen met kleine attenties om de liefde aan te wakkeren?

  

Online training: verbeter je intieme huwelijksleven

Een goed huwelijk wordt gebouwd op een heel aantal bouwstenen: elkaar vertrouwen, veiligheid en liefde bieden, goed kunnen praten met elkaar, elkaar vergeven, elkaar leren kennen, elkaar zíen en liefhebben, maar ook zeker heel belangrijk: elkaar beminnen! Hoe zou het voor je zijn als je heerlijk kunt genieten van elkaar en elkaar opnieuw verliefd in de ogen kunt kijken? Verlang je ernaar om intimiteit, vertrouwen en geborgenheid te ervaren in je huwelijk? Wil jij graag een gezond en spetterend intiem leven hebben, ongeacht jullie leeftijd? Zou je ook de verdiepende training willen doen om meer passie te krijgen in je huwelijk?

zo

11

feb

2018

Geniet van je huwelijk

Als er iets moois en heerlijk is, dan is het wel een goed huwelijk, waarin je samen een eenheid mag vormen en waar niets tussen kan komen. En als er iets veel stress geeft, dan is het wel een slecht huwelijk, waarin mensen elkaar kapotmaken en leegzuigen...

Hoe meer je zaait, des te meer kun je oogsten. Zo werkt het in de landbouw, maar ook in de liefde.

Een goed huwelijk hebben begint bij een keuze. Je hebt ja gezegd, en dit geldt niet alleen voor je huwelijksdag, het is elke dag opnieuw ja zeggen tegen je man of vrouw.

 

Weet wat de ander belangrijk vindt

Doe je best om te voldoen aan zijn of haar behoeften, niet uit plicht, maar uit liefde. Blijf aantrekkelijk en liefdevol voor elkaar. Praat met elkaar en zorg dat je huwelijkstijd inplant. Ook als je kinderen hebt, regel een goede oppas en ga er samen op uit. Doe dingen waar jullie van genieten. En het meest essentiële zoek samen God, bid met elkaar, hardop, elke dag.

 

Sluit je ogen voor andere leuke mannen en vrouwen

Kiezen voor je huwelijkspartner betekent ook dat jij je ogen sluit voor andere leuke mannen en vrouwen. Veel scheidingen worden veroorzaakt doordat één van de partners (of beiden) vreemdgaat. Als het niet goed gaat in je huwelijk, dan is dat een reden om er heel hard aan te werken en wellicht ook professionele hulp in te schakelen. Laat je niet verleiden door allerlei beelden van andere mannen en vrouwen! Het maakt meer kapot dan je lief is. Ga het niet goedpraten, als er een probleem is op het gebied van jullie intieme relatie, doe er dan wat aan. Praat er met elkaar over hoe jullie er nieuw leven in kunnen blazen. Laat je huwelijk niet doodbloeden, werk eraan en geniet van elkaar. Zorg ervoor dat je een diepe verbondenheid krijgt met elkaar. 

 

Om over na te denken en mee aan de slag te gaan

Ga met elkaar in gesprek over vragen als:

Wat vonden jullie aantrekkelijk aan elkaar toen jullie elkaar ontmoetten?

Wat voor leuke dingen deden jullie toen jullie nog smoorverliefd waren?

Welke leuke herinneringen kunnen jullie samen ophalen?

Welke dingen zijn nog wel goed in jullie huwelijk?

Hoe kun je elkaar verrassen met kleine attenties om de liefde aan te wakkeren?

  

Online training: verbeter je intieme huwelijksleven

Een goed huwelijk wordt gebouwd op een heel aantal bouwstenen: elkaar vertrouwen, veiligheid en liefde bieden, goed kunnen praten met elkaar, elkaar vergeven, elkaar leren kennen, elkaar zíen en liefhebben, maar ook zeker heel belangrijk: elkaar beminnen! Hoe zou het voor je zijn als je heerlijk kunt genieten van elkaar en elkaar opnieuw verliefd in de ogen kunt kijken? Verlang je ernaar om intimiteit, vertrouwen en geborgenheid te ervaren in je huwelijk? Wil jij graag een gezond en spetterend intiem leven hebben, ongeacht jullie leeftijd? Zou je ook de verdiepende training willen doen om meer passie te krijgen in je huwelijk?

di

02

jan

2018

Droom je dromen

Iedereen heeft minstens één droom in zijn of haar hart. Dit zijn niet de dromen die je ’s nachts hebt, maar juist die ene droom die je energie geeft en vreugde overdag. Het is God die ons dromen heeft gegeven. Ze functioneren als wegwijzers: ze laten je zien welke weg goed is voor jou om te gaan.

Een droom is een soort ideaalbeeld. Een droom stelt je vragen waar jijzelf antwoord op mag geven; het is tenslotte jouw droom.

Wat zou je willen doen? Wat zou je willen bereiken? Wat geeft jou energie en vreugde in je leven? Wanneer ben jij je beste zelf? Wat zou je willen uitdelen?

 

Het gaat het om één ding

Dromen zorgen ervoor dat je Gods liefdesstroom doorgeeft. God geeft jou Zijn liefde, niet karig, maar juist heel overvloedig en niet om voor jezelf te houden, maar juist om uit te delen aan de mensen om je heen. Dus God geeft jou een droom in je hart en als je met die droom bezig bent, dan voel je dat je boven jezelf uitstijgt van vreugde en dankbaarheid, wat er automatisch voor zorgt dat je anderen gaat liefhebben.

 

Een droom die God in je hart legt is nooit egoïstisch.

God heeft ons gemaakt als een lichaam: we hebben allemaal een andere functie en/of andere taak en als we die uitvoeren, kunnen we elkaar in liefde dienen. Gods droom voor jou is niet op jou zelf gericht, maar op God en op Zijn eer. Terwijl je bezig bent met het uitvoeren van die droom, kun je er natuurlijk heel erg van genieten! Dat is: jezelf liefhebben! En de liefde is niet egoïstisch (lees: 1 Korintiërs 13:4-7).

 

Dromen vormen een deel van een groter geheel.

Samen werken we aan Gods koninkrijk en God zal ons allemaal een deel van het werk geven, om samen tot een prachtig resultaat te komen. Je hoeft niet alles zelf te doen: focus op datgene wat God jou gegeven heeft en werk samen met de mensen om je heen voor die dingen die jij niet goed kunt of niet leuk vindt. Als je niet weet aan wie je hulp kunt vragen, bid God dan om helpers!

 

Jouw droom wijst je de weg in jouw leven.

Wanneer we leren luisteren naar de dromen van ons hart, dan zal ons dat helpen in het maken van de juiste keuzes. Als je jouw droom tot een doel maakt en daar een toekomstvisie voor bedenkt, dan weet je wat je kan doen om dat doel te bereiken, en je weet ook wat je beter kan laten. Keuzes maken is soms lastig, maar wel essentieel, want je kunt je tijd maar één keer gebruiken. 

 

Luister naar je eigen droom.

Alleen jij kunt antwoord geven op de vraag: wat is jouw droom? Als het de droom is van iemand anders (bijvoorbeeld omdat je vader wil dat jij dokter wordt, maar jij eigenlijk niet…), dan word je er heel ongelukkig van.  Soms moeten we dingen doen die we niet leuk vinden, maar die er wel toe leiden dat we een droom kunnen uitvoeren. Dat is niet erg, zolang er maar genoeg tegenover staat wat wel energie geeft!

 

Dromen geven enorme vreugde!

Als je daadwerkelijk jouw droom volgt, dan maakt het niet uit wat andere mensen ervan denken, dan vertrouw je op God en luister je naar je hart! Ervaar vreugde in het najagen van je droom.

 

Om over na te denken en tips

* Denk na over wie je bent (je persoonlijkheid), wat je motiveert (talenten, waarden, omgeving) en wat je passies zijn (wat geeft en wat kost energie?). 

* Kijk naar je verleden: welke keuzes heb je gemaakt en waarom? Had je het zelf bedacht om het zo te doen of heb je die keuze eigenlijk voor iemand anders gemaakt?

* Waar wil jij je tijd aan besteden?

* Bid God dat Hij je iedere keer de juiste weg wijst.

* Wil je gerichter met je droom aan de slag? Schrijf je in voor onze  inspiratiebrief en ontvang gratis het e-boek Van Droom tot Doel 

 

Carianne Ros   

 

Op 28 november 2017 was Carianne te gast in een programma van Groot Nieuws Radio over het onderwerp: Hoe ga je de dromen van je hart leven?

Vraag? Opmerking? Tip?

Social Media