Programma TotalBalance Coach Training

 

Het programma van TotalBalance bestaat uit drie delen:

  • Persoonlijke Historie = verleden = wie was ik?
  • Persoonlijke Analyse = heden = wie ben ik?
  • Persoonlijke Planning = toekomst = wie word ik?

 

TotalBalance biedt een uitgebalanceerd, praktijkgericht programma om mensen weer in balans te krijgen met God, zichzelf en hun omgeving. Je zult leren om op een goede manier te communiceren en verhelderende vragen te stellen om dieper op het probleem in te kunnen gaan en de hulpvrager te helpen bij het bedenken van oplossingen.

 

In de TotalBalance Training wordt niet alleen alle theorie aangeboden, ook de praktijk komt aan bod komt door middel van oefeningen en simulaties. Tussen de trainingsdagen in, maak je thuisopdrachten. De studiedruk wordt vooral bepaald door de hoeveelheid tijd die je zelf in het oefenen van het trainingsmateriaal stopt.

 

Je leert om een eigen praktijk/bedrijf te kunnen opzetten, of om je reeds bestaande praktijk een christelijke impuls te geven. Als je de training succesvol hebt doorlopen, ontvang je het TotalBalance certificaat. Met dit certificaat kun je aansluiten bij de TotalBalance coaches, dit is niet verplicht.

 

TotalBalance Coach Training

Het TotalBalance programma is een combinatie van therapie en coaching, op basis van pastoraat. De therapie is bedoeld om het verleden een plek te geven en om ervan te kunnen leren voor de toekomst. De coaching is voor het heden en de toekomst (wie ben ik en waar wil ik naartoe?). Beiden zijn altijd op basis van pastoraat, waarbij Jezus en het gebed een centrale rol innemen in de zoektocht om die persoon te worden, zoals God jou bedoeld heeft.

 

Je zult het programma zelf ook doorlopen, om er zeker van te zijn dat er geen onverwerkte pijn in je eigen leven is wat je (onbewust) mee kunt nemen in de sessies met cliënten.

 

Thema's die onder andere aan bod komen zijn de Energie Analyse, de Liefdestalentest en het MotivatiePlan. Ook thema's als vertrouwen op God en grenzen stellen, evenals het helpen formuleren van de juiste doelen voor je cliënt. Het doel is om mensen te begeleiden om de roeping van hun hart te volgen en naar de bestemming te groeien die God voor hen bedacht heeft. 

 

Vraag? Opmerking? Tip?

Social Media