CREATIVITEIT GEBRUIKEN OM TE VISUALISEREN

Jij mag met je cliënt meelopen en jij mag je cliënt helpen om zijn/haar doel te visualiseren met creativiteit. 

‘Wat wil jij later worden?’ Kinderboekenschrijfster of modeontwerpster was mijn antwoord als kind (Jennifer). Het werd uiteindelijk docente Kunst, moeder, en toen creatief christencoach! Maar het kan nog steeds, een vrouw mag nog wat te dromen hebben toch? 

Dromen worden doelen als je de stappen ernaartoe kunt visualiseren.

Topsporters doen niet anders. Mohammed Ali staat erom bekend dat hij de lichamelijke presentaties visualiseerde tijdens zijn boksgevechten om tot overwinning te komen. Albert Einstein stelde voor hoe hij op een lichtstraal zat, om later tot de relativiteitstheorie te komen. Ik vind het gewoon leuk om te mijmeren en te dromen over waar ik nog naar toe wil.

Een voorbeeld uit mijn praktijk. Een tijdje terug stelde ik deze vraag als opdracht aan een aantal collega christencoaches: Visualiseer in een beeld, waar ben jij over een jaar? Wat wil je dan worden? 

Ik maakte de opdracht ook en ik maakte een gouden blad, als reminder. (Zie foto).

🌿Ik wil groeien

🌿Ik wil anderen helpen groeien

🌿Ik wil uitdelen van Zijn creativiteit

Het staat in mijn coach atelier. En precies een half jaar later mag ik jou dienen met de creativiteit van God in deze blog! Gewoon een reminder, omdat ik mega dankbaar ben. Ik wil uitdelen van die rijkdom die God mij geeft in de vorm van creativiteit. En ik mag daarmee jou en je pastorale coachpraktijk zegenen. Een creatieve reminder werkt voor mij, en het werkt ook voor mijn cliënten.

Ik doe deze opdracht graag met mijn cliënten, omdat het de creativiteit bevorderd en het een stukje BEWUSTWORDING geeft. Soms heb je een visuele reminder nodig, want wij mensen zijn vaak beelddenkers. Om te zien waar we naartoe willen gaan of om te zien waar we vandaan zijn gekomen, dankzij de creativiteit van God!

‘Mijn ziel, prijs de Here en vergeet vooral nooit wat Hij allemaal voor goeds heeft gedaan.’ Psalmen 103:2 

Sleutel voor jou als coach
Stel jezelf eens de vraag: Wat wil jij worden over een jaar?
Waar wil jouw cliënt zijn over een jaar?

Help je cliënt om zijn/haar doelen te visualiseren met creativiteit in je coaching. Voor de cliënt die misschien nu met een burn-out bij jou komt voor coaching, die zijn/haar droom niet durft uit te spreken, die nog geen plannen durft te maken, die geen woorden kan vinden. Beelden zeggen meer dan 1000 woorden.

Wil jij ook meer leren over coachen met creativiteit?
Leren wanneer je creativiteit moet inzetten om je cliënt direct bij haar hartsverlangen te krijgen?
Ontdekken wat creativiteit en muziek nog meer kan betekenen voor jouw coachpraktijk of pastoraat? 

Geef je dan nu op voor het webinar van mij, Jeannet en Carianne!
(Na aanmelding ontvang je een link waarmee je de opname direct kunt bekijken).

Boekentip

Called to create – Jordan Raynor 

We zijn gemaakt door een oneindig creatieve God om Zijn liefde en karakter te reflecteren naar de wereld. Een manier om dat te doen is om voort te borduren op Zijn creatieve werk. 

Met dit Engelstalige boek helpt schrijver Jordan Raynor artiesten, ondernemers, schrijvers en andere creatievelingen om opnieuw te ontdekken hoe we met ons werk dienstbaar kunnen zijn aan God en anderen. Dit doet hij door prikkelende vragen te stellen: is mijn werk net zo goed tot eer van God als dat van een dominee? Hoe ziet het eruit als ik creëer voor Gods eer en niet om zelf naam te maken? Hoe kan ik mijn werk inzetten om anderen bij Jezus te brengen? Om deze vragen te beantwoorden deelt Raynor verhalen van verschillende ondernemers en schrijvers die de lezer helpen eeuwigheidswaarde te zien in het werk dat je vandaag doet.