CREATIVITEIT IS WAARDEVOL

Als kind was ik (Jennifer) altijd wel met iets creatiefs bezig: schilderen, tekenen, dansen en zingen. Het hoorde bij mij.

Jaren later ging ik aan de slag als docente Kunst, en kwam er pas achter toen ik in een burn-out terecht kwam dat ik mijn drang naar creativiteit serieus mocht gaan nemen. Ik had creativiteit nodig in mijn leven, omdat het waardevol is voor mij…

Creativiteit in je coaching is waardevol, want God vindt creativiteit waardevol.

Zinnen die je je cliënt misschien wel eens hebt horen zeggen:

  • ‘Ach, creatief bezig zijn is een leuke hobby.’
  • ‘Ik ben helemaal niet creatief.’
  • ‘Ik wilde naar de kunstacademie, maar koos toch voor een nuttige opleiding.’

Allemaal negatieve overtuigingen van creativiteit, maar hoe kijkt God ernaar?
Creativiteit is waardevol, want God geniet ervan. Hij geniet van schoonheid, want Hij IS schoonheid. Majestueuze bergtoppen, een prachtige zonsopgang, hier genieten we van schoonheid van Gods schepping.

Glans en glorie gaan voor Hem uit, macht en luister vullen zijn woning.’ 1 Kronieken 16:27

Psalm 50:2 herinnert ons aan het feit dat God de perfecte schoonheid is: ‘Uit Sion, de stad van volmaakte pracht, verschijnt God in stralend licht.’

In Genesis 1:28 staat: ‘Gaat heen en vermenigvuldig u.’

De opdracht die God gaf aan Adam en Eva was niet alleen het stichten van een familie, en niet alleen maar werken. Maar door creatief te zijn met de talenten en de middelen die Hij geeft: Vermenigvuldig u, oftewel laat waar je van houdt groeien! Hij vindt ons waardevol, dus geeft Hij je ook iets waardevols. Hij geeft creativiteit met een reden aan jou en aan je cliënt, creativiteit is dus waardevol.

Sleutel voor jouw coaching

Juist voor jouw cliënt met een negatief zelfbeeld, juist voor die cliënt met minderwaardigheidsgevoelens, juist voor de creatieve HSP’er die zich anders voelt, is het goed dat jij benoemt dat creativiteit waardevol is in Gods ogen!

Wil jij ook meer leren over coachen met creativiteit?
Leren wanneer je creativiteit moet inzetten om je cliënt direct bij zijn/haar hartsverlangen te krijgen?
Ontdekken wat creativiteit en muziek nog meer kan betekenen voor jouw coachpraktijk of pastoraat?
Geef je dan nu op voor het gratis webinar van mij, Jeannet en Carianne!

Boekentip

Paradijsstad – John Mark Comer

Alles wat we doen, heeft waarde voor God. Dit boek helpt je om te begrijpen waarom jij op aarde bent en wat dat betekent voor de rest van je leven.

Waarom bestaan we? Wat betekent het om mens te zijn? Je hebt vast weleens iemand horen zeggen: het gaat erom wie je bent, niet om wat je doet. Echt? Waar staat dat in de Bijbel? Want de Bijbel leert ons vanaf de allereerste bladzijde dat de mens bedoeld is om over de aarde te heersen, de ongekende mogelijkheden van de aarde te ontdekken en een samenleving te creëren. Paradijs Stad is een theologisch onderbouwd, praktisch en ontnuchterend boek. Het gaat over meer voldoening en plezier halen uit je dagelijks leven, uit je werk en uit je vrije tijd. Alles wat we doen, heeft waarde voor God. Dit boek helpt je om te begrijpen waarom jij hier op aarde bent en wat dat betekent voor de rest van je leven.