DIT HELPT OM ZICHTBAAR TE WORDEN

Wil jij heel graag coachen, maar vind je het lastig om jezelf als coach te presenteren? Ben je bang voor wat anderen er mogelijk over zouden zeggen? Of krijg je negatieve reacties vanuit je omgeving?

Bijbelse marketing

Zonder cliënten kun je simpelweg niemand verder helpen. Marketing (zichtbaar worden) is niet meer (en niet minder!) dan het in de etalage leggen van jouw dienst. Vanuit liefde voor jouw unieke doelgroep. Zodat jouw klanten, die uitgaan van je vakkundigheid en goede intenties, jou weten te vinden en weten dat er een oplossing is voor hun probleem. Bijbelse marketing is gebaseerd op ‘liefhebben’. Net zoals bijbels coachen en bijbels ondernemen draait om liefhebben. Alles draait om jouw gezindheid. Om liefde voor jouw doelgroep. En juist dáárom is het belangrijk om zichtbaar te worden. Want als zij niet weten dat jij hen kunt helpen, dan blijven ze zelf aanmodderen… En dat wíl je toch helemaal niet?

Laat je angst los

De volgende gedachtes helpen om je hoofd boven het maaiveld uit te steken en jezelf en wat jij kunt bieden zichtbaar te maken, zodat je zoveel mogelijk mensen écht verder kunt helpen. Ja, er zullen misschien mensen zijn die negatief reageren, maar er zijn óók heel veel mensen die jouw hulp juist nodig hebben en die blij zijn dat jij zichtbaar wordt!

Dus schud de angst voor negativiteit of voor ‘wat anderen ervan vinden’ van je af en weet:

1. God kent je ware intenties 

Hij weet dat het jou erom gaat om jouw specifieke doelgroep verder te helpen. Je wilt hen écht liefhebben! En dat geeft jou een vetlaagje als een eend, waarmee je negativiteit van je af mag laten glijden.

2. Mensen die zich irriteren aan jou zijn niet jouw doelgroep

Als mensen bijvoorbeeld vinden dat ze te veel e-mails ontvangen, is de inhoud blijkbaar voor hen minder relevant dan de irritatie over die e-mails. Dat kan en dan weet je: ‘dit is blijkbaar niet mijn doelgroep, want mijn boodschap spreekt hen niet voldoende aan.’ En dat is oké. Het staat hen dan ook vrij zich weer uit te schrijven.

3. Commercie betekent letterlijk ‘handel’

In de bijbel wordt positief gesproken over handel. De gelijkenis van de talenten gaat over het verdubbelen van de hulpbronnen die God ons geeft. Het gaat niet alleen om sterke punten in je karakter, of ‘talenten’ zoals wij ze kennen, maar ook geld en energie en dergelijke. Het is een regelrechte opdracht tot handel, oftewel investeren.  En (speciaal voor de vrouwen onder ons) In Spreuken 31 wordt ‘handelen’ zelfs als belangrijke kwaliteit bejubeld in het loflied op de sterke vrouw!

God weet dat we geld nodig hebben om een business te kunnen laten draaien met het doel anderen te dienen en verder te helpen (zowel klanten, als leveranciers die we een respectabele prijs willen betalen voor hun diensten, evenals mensen die we kunnen liefhebben door gul onze tienden te geven).  Sterker nog: de ‘genadegaven’ waar 1 Petr. 4:10 het over heeft, gaat in die context over geld en is door God zelf bedacht en aan ons gegeven om er goed rentmeester over te zijn, zodat het kan fungeren als smeerolie van een concept van ontwikkeling waarin we elkaar dienen!

Wat heerlijk dat er tegenwoordig zoveel hulpmiddelen zijn om jezelf te laten zien. Dat je niet meer jaren hoeft te wachten totdat je coachpraktijk aantrekt, maar dat je door een aantal eenvoudige stappen je business zo kunt inrichten dat je binnen de kortste keren zichtbaar wordt en jouw doelgroep jou weet te vinden!

Hoe ga jij je hoofd boven het maaiveld uitsteken? Hoe weten anderen jou en jouw waardevolle coaching te vinden? Voel jij schroom om jezelf te laten zien? Ben je bang om te veel mails met jouw waardevolle inhoud te sturen? Hoe komt dat? Welke onderliggende overtuigingen heb je en hoe reëel zijn ze?

Wil jij starten met je eigen coachpraktijk?
Wil jij ontdekken hoe je een goede coach kunt zijn?
Geef je dan op voor het online Coach Event op 16 april 2021!