Durf jij jezelf te laten zien?

Wil jij heel graag coachen, maar vind je het lastig om jezelf als coach te presenteren? Weet je niet goed wat je aan moet met ‘marketing’? Of ben je bang voor negatieve reacties vanuit je omgeving? 

Ik (Carianne) vond dat zelf altijd best lastig eigenlijk. Ik wilde wel graag mensen inspireren, maar ik vond het eng om al die verschillende reacties over me heen te krijgen. En dan natuurlijk met name de negatieve reacties… En marketing? Daar had ik helemaal niets mee, totdat ik begreep hoe bijbels het is om aan marketing te doen. 

Zo zijn er zijn heel wat coaches die ‘onder de radar blijven’, of zoals Jezus het zegt: ‘die hun licht onder de korenmaat zetten’, uit angst voor al die mogelijke reacties. Maar het resultaat is dat je niet zichtbaar bent, zodat jouw mogelijke cliënten niet weten dat jij hen kunt helpen met hun probleem! 

De volgende gedachten helpen je om je hoofd boven het maaiveld uit te steken. En om jezelf en wat jij kunt bieden zichtbaar te maken, zodat je zoveel mogelijk mensen écht verder kunt helpen. Ja, er zullen misschien mensen zijn die negatief reageren. Maar er zijn óók heel veel mensen die jouw hulp juist nodig hebben en die blij zijn dat jij zichtbaar wordt!

Dus bedenk: 

Angst is niet van God! 

Als jij zout en licht wilt zijn voor God, dan is het noodzakelijk dat Hij met zijn licht door je heen mag stralen. Angst belemmert jouw zout- en lichtuitstraling om het zo maar even te zeggen, dus daar moet je vanaf. En als jij zout en licht wilt zijn door middel van het coachen van andere mensen, dan zul je toch echt cliënten of coachees moeten hebben om hen daadwerkelijk te kunnen trainen en inspireren. 

En hoe krijg je die? Juist – door marketing. Marketing klinkt misschien ‘groots en eng’, maar eigenlijk is het niet meer (en niet minder!) dan het in de etalage leggen van jouw dienst. En dat kun je doen op die manier die bij jou past. Ik dacht altijd dat ik nooit aan marketing deed, maar ik heb het onbewust wel degelijk gedaan door middel van mijn schrijven en spreken. En dat was niet eng, dat vond ik gewoon gewéldig leuk om te doen! 

We zijn allemaal uniek! 

En juist dát is zo mooi. Mensen hebben verschillende opvattingen, meningen, smaken en God heeft het zo bedacht. En Hij wil dat we functioneren als een lichaam. Dat we niet denken vanuit concurrentie, maar vanuit samenwerken. Dat we niet bang zijn voor elkaar en dat we elkaar niet (ver)oordelen. Dat we elkaar juist aanvullen en met elkaar meegenieten, dat we dingen zo anders kunnen zien of benaderen. 

God geniet ervan dat we zo verschillend zijn. Dus jij hoeft jezelf niet te vergelijken met andere coaches. En je hoeft ook niet te kijken naar hoe een ander zijn of haar marketing doet of hoe er op jouw marketing gereageerd wordt. Het belangrijkste is dat jij jouw MIK (je meest ideale klant) aantrekt door jóuw unieke boodschap en door jóuw authenticiteit!

Dus: heb gewoon lief! 

Wat voor mij echt een eyeopener was toen ik hier biddend over na ging denken, is dat bijbelse marketing eigenlijk gewoon gebaseerd is op ‘liefhebben’. Net zoals het bijbels coachen en bijbels ondernemen draait om liefhebben. En het leuke is dan ook, bijbelse marketing is: zichtbaar worden vanuit liefde voor jouw unieke doelgroep. Zodat jouw klanten, die uitgaan van je vakkundigheid en goede intenties, jou weten te vinden en weten dat er een oplossing is voor hun probleem.

Want alles draait om jouw gezindheid. Om liefde voor jouw doelgroep. En juist dáárom is het belangrijk om zichtbaar te worden. Want als zij niet weten dat jij hen kunt helpen, dan blijven ze zelf aanmodderen… En dat wíl je toch helemaal niet?

Wat heerlijk dat er tegenwoordig zoveel hulpmiddelen zijn om jezelf te laten zien. Dat je niet meer jaren hoeft te wachten totdat je coachpraktijk aantrekt, maar dat je door een aantal eenvoudige stappen je business zo kunt inrichten dat je binnen de kortste keren zichtbaar wordt en jouw doelgroep jou weet te vinden!

Hoe ga jij je hoofd boven het maaiveld uitsteken?
Hoe weten anderen jou en jouw waardevolle coaching te vinden?
Voel jij schroom om jezelf te laten zien?
Ben je bang om (teveel) mails met jouw waardevolle inhoud te sturen?
Hoe komt dat? Welke onderliggende overtuigingen heb je en hoe reëel zijn ze?

Wil jij hulp bij het zichtbaar worden met jouw coachpraktijk?

De TotalBalance Opleidingen combineren waardevolle bijbelse en vakinhoudelijke inzichten met het opdoen van ondernemersvaardigheden, zodat je niet alleen een topcoach wordt, maar ook zo snel mogelijk daadwerkelijk cliënten aantrekt die jij verder kunt helpen. 

Boekentip

Strijd in je denken – Joyce Meyer

Het zijn vaak onze gedachten die ons ‘angst aanpraten’. Je wéét wat God je vraagt om te doen en je verlangt er ook echt naar om te doen wat Hij je zegt. Heb jij de neiging om jezelf te laten verlammen door gedachten als ‘wat zal een ander er van denken?’ of ‘hoe kom ik over?’ of ‘wie ben ik om te gaan coachen?’. Mij (Carianne) heeft het enorm geholpen om heel concreet Góds gedachten te gaan denken, in plaats van te blijven hangen in leugen-gedachten. En dit boek heeft me daar enorm bij geholpen! Een aanrader, zowel voor jezelf als voor je (potentiële) cliënten!