ER ZIJN AL ZOVEEL COACHES

Denk jij weleens: ‘Er zijn al zoveel coaches… wat heb ik daar nou nog aan toe te voegen?’ En merk je ook dat die gedachte je belemmert om daadwerkelijk aan de slag te gaan als coach, terwijl je het zó graag wilt?
Hierbij geef ik (Carianne) je vijf ideeën die je kunt toepassen, zodat deze gedachte je niet langer belemmert, maar je gewoon luistert naar je hart en gáát coachen!

1. Er zijn al zoveel coaches… dus er kan er best nog één bij.

Waarom zou je kijken naar al die coaches die er al zijn? Er zijn ook heel veel bakkers, heel veel verpleegsters, heel veel… Dus als jij in je hart weet dat God jou geroepen heeft om als coach aan de slag te gaan, dan kun je ervan uitgaan dat er een plek is voor jou!

2. Er zijn al zoveel coaches… maar ik heb mijn specifieke doelgroep.

God heeft jou een specifieke doelgroep gegeven waar jouw hart harder voor klopt dan voor andere doelgroepen. Wanneer jij je focust op jouw eigen doelgroep, dan zul je merken dat het makkelijker wordt om ook specifieke cliënten aan te spreken, die juist jouw hulp en expertise zo goed kunnen gebruiken.

3. Er zijn al zoveel coaches… maar er zijn ook veel mensen die wel een coach kunnen gebruiken.

Er is zo ongelooflijk veel nood, zeker NU. Lees de krant, luister naar je buren, of naar mensen uit de kerk, of op je werk. Er zijn echt veel mensen die wel een luisterend oor, een gebed en een goed advies kunnen gebruiken om verder te komen. Het is niet voor niets dat Jezus zei: ‘bid om arbeiders, want de oogst is groot!’. En juist coaches die vanuit Bijbelse principes werken, kunnen écht hoop brengen.

4. Er zijn al zoveel coaches… maar door te gaan coachen, kan ik mensen écht verder helpen.

Als coach bezit je natuurlijke talenten, vaardigheden en passies die God in jouw hart heeft gelegd om mensen juist op díe manier te helpen. Denk bijvoorbeeld aan goed kunnen luisteren; als coach doe je dat automatisch, omdat je een natuurlijke interesse hebt in mensen en graag wilt weten wat hen bezighoudt. Een ander kan timmeren, of is goed met cijfers, en zij kunnen dus op die manier anderen helpen. Maar God heeft jou de mogelijkheid gegeven om door middel van coachen anderen te helpen.

5. Er zijn al zoveel coaches… maar als God wil dat ik ga coachen, dan moet ik het gewoon doen.

En dit is natuurlijk de allerbelangrijkste reden om jouw belemmerende gedachten aan de kant te zetten en gewoon te gaan doen wat God je vraagt om te doen. God heeft een plan met je leven. En hoe spannend het ook kan zijn om die weg te gaan, of om zelfs het roer om te moeten gooien: gehoorzaamheid aan God brengt je op de beste plek waar jij in deze wereld kan zijn. Luister dus niet naar de angst die jou probeert neer te halen, maar ga in vertrouwen op weg met Hem die jou de weg zal wijzen!

Twijfel je of coaching iets voor je is?
Of wil je weten of TotalBalance bij je past?
Meld je dan aan voor het online Coach Event en ontdek het zelf!

Boekentip

Vol vertrouwen – Carianne Ros

Of je leeft vanuit angst, of vanuit vertrouwen; jij kiest. Wil je echt leven vanuit vertrouwen en verlang je ernaar om dichter bij Gods Vaderhart te leven? Of heb je cliënten die het nodig hebben om dit te leren, maar heb je als coach handvatten nodig? Dan is dit boek echt iets voor jou!