HOE BESTEED JIJ JOUW EXTRA TIJD?

Dit is toch wel heel bijzonder: dit jaar hebben we 53 weken, in plaats van 52. Zomaar extra tijd, ons gegeven door die ene schrikkeldag. Het is natuurlijk een desillusie dat we écht extra tijd hebben. Maar stel je voor dat je wel zomaar een extra dag in de week tijd zou hebben, hoe zou jij deze dag dan invullen? En als je een extra week de tijd zou hebben, wat zou je dan doen? Of nóg mooier: stel dat je een extra jaar zou hebben, wat zou je dan allemaal willen doen of bereiken in al deze extra gegeven tijd? 

Veel mensen klagen erover dat ze te weinig tijd hebben. Maar God zegt hierover: Voor alles wat er gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel. (Prediker 3:1). Wat als je geen extra tijd nodig zou hebben, maar dat je bewuster je tijd zou beleven die je gegeven is? Wat als je zou leren om te wándelen met God, in plaats van (voor Hem uit) te rennen?

Soms is het goed om jezelf de ‘urgentie-vraag’ te stellen: Wat als ik nog een jaar te leven had? Wat zou ik dan het komende jaar echt per se willen doen? Willen bereiken? Willen beginnen? Wat zou jij willen achterlaten? Hoe wil je dat je geliefden jou herinneren? Wie zou je dan écht alle aandacht en liefde willen geven?

Ik (Carianne) stel mezelf deze vraag met enige regelmaat, puur om te checken of ik nog wel op het goede spoor zit. Ik wil mijn tijd graag nuttig besteden, want ik besef dat de tijd die ons hier op aarde gegeven is echt waardevol is. Maar dan telkens besef ik weer: het gaat er niet eens echt om wat je allemaal doet of bereikt, het belangrijkste is dat je de mensen om je heen vanuit rust en vreugde van harte liefhebt. En dat probeer ik dan maar zo goed mogelijk te doen! 

Dus: extra tijd of niet, we bidden je een geweldig mooi nieuw jaar toe – vol van Gods liefde om weer uit te delen!

Wil jij tijd maken om jezelf te laten inspireren?
Wil jij kennis maken met de TotalBalance methode?

Geef je dan op voor ons online Coach Event van 16 april 2021!

Boekentip: De kracht van Rust – Mirjam van der Vegt

‘Wie veel werkt, mag veel rusten’ en 7 andere inspirerende lessen

Je agenda zit vol en in je hoofd is het druk. De balans tussen werken en rusten is kwijt. Hoe zorg je ervoor dat je weer met plezier je leven leidt?

Mirjam van der Vegt laat in 8 tegendraadse lessen zien wat rust nemen met ons lichaam en geest doet. Rust verhoogt de kwaliteit van ons werk en leven aanzienlijk. Van der Vegt laat met de inspirerende verhalen van o.a. rapper Typhoon, bergbeklimmer Katja Staartjes en bisschop Ancelimo zien dat je in goed gezelschap verkeert wanneer je even gas terugneemt.