HOUD JIJ VAN JE WERK?

‘Wat een belachelijke vraag!’, stelde mijn gesprekspartner gedecideerd. ‘Werken doe je gewoon en het boeit niet of je er wel of niet van houdt.’ Ik vermoed dat ik onbewust mijn wenkbrauwen optrok, want ik zei eigenlijk niets. Maar na een korte pauze vervolgde hij: ‘Hoezo zou het uitmaken of ik van mijn werk zou houden of niet?’ Aha, nu hadden we een andere toon te pakken… Eén die eerlijk was over wat hij éigenlijk vond, namelijk dat het wel degelijk boeit of je van je werk houdt of niet, alleen hij had het ‘werk-van-zijn-dromen’ nog niet gevonden.

Hoeveel coachees en cliënten zijn er niet die worstelen met deze overtuiging: ze vinden dat je nou eenmaal gewoon moet werken en het maakt niet uit of je dat wel of niet leuk vindt. Laat staan dat je van je werk hóudt… zou dat überhaupt mogelijk zijn? 

En zo heb ik niet alleen vele cliënten gehad, maar ook coaches-in-hun-hart die DOLGRAAG wilden coachen, maar zich bleven vastklampen aan hun ‘gewone’ werk. Waarom? Omdat ze hun hypotheek moeten betalen. Omdat ze nou eenmaal doen wat ze doen, zonder zich ooit af te vragen waarom ze het eigenlijk doen. Omdat ze geleerd hebben dat je nou eenmaal gewoon moet werken om brood op de plank te krijgen. Omdat ze nooit geleerd hebben dat je er ook wel degelijk over na kunt denken om werk te gaan doen waar je wel degelijk écht van houdt! 

Weet je wat ik zo fantastisch vind aan werk doen waar je heel veel van houdt? Je bent nooit aan het werk! 

Nee, echt serieus, ik heb zelden het gevoel dat ik aan het werk ben. En zwoegen hoef ik al helemaal niet! Alleen als ik mails moet beantwoorden of administratie moet doen word ik niet blij, maar het meeste werk daarvan heb ik inmiddels uit kunnen besteden (bedankt Fanny, Elzemarij, David en Marinus!), zodat ik me kan focussen op werk waar ik niet alleen van houd, maar waar ik ook echt goed in ben. Namelijk mensen bemoedigen, inspireren, onderwijzen en trainen uit Gods woord. Geef mij een Bijbel en een microfoon in mijn handen en ik kom tot leven! Of dat nou op het podium is of bij de radio, ik vind het geweldig! En geef mij een Bijbel, een paar boeken en een laptop en je kunt me wekenlang kwijt zijn (lees: in mijn studio die David liefdevol voor me gebouwd heeft om in te kunnen schrijven ????). 

Wat wil jij het allerliefste doen met je leven? 

Ben je al jaren aan het twijfelen of je wel of niet zal gaan coachen en verlang je ernaar om dit vanuit Bijbelse Principes te doen? 

We zijn weer begonnen met een nieuwe lichting van de Basis Coach Opleiding en we hebben een FANTASTISCHE eerste dag gehad! Heb ik gewerkt? Absoluut niet! Ik heb mezelf (samen met mijn team) absoluut voor de volle 100% gegeven, maar ik heb echt GENOTEN! Wat een feest om hiermee bezig te mogen zijn… 

Waarom twijfel je nog? En wat zou er gebeuren als je die twijfels aan God zou geven en gewoon Zijn stem zou gehoorzamen die zacht fluistert in je hart? Dat je niet hoeft te zwoegen, maar dat je gewoon heerlijk het werk mag doen wat Hij voor je klaar heeft liggen. Waardoor je vanuit liefde en passie aan het werk bent en je dus nooit meer het gevoel hebt dat je ‘móet werken…’. 

Je kunt je nu opgeven voor de lichting van de Basis Coach Opleiding voorjaar 2023 als je ook onderdeel wilt worden van het TotalBalance Netwerk. Maar als jij het fijner vindt om het op je eigen tempo en het liefst alleen te doen, meld je dan aan voor de Do-It-Yourself TotalBalance Basis Coach Training! Stop met zwoegen, ga gewoon heerlijk het werk doen wat God in je hart heeft gelegd om te doen. Zodat jij mensen kunt helpen die nog niet weten dat je ook écht van je werk kunt houden, terwijl je aan het werk bent.

Boekentip

Leef je roeping – Carianne Ros en Nelleke de Wit

Dit boek schreef ik samen met Nelleke om mensen te helpen te leren luisteren naar de roeping die God in hun hart heeft gelegd. We kozen de ‘auto’ (jawel, ook voor mannen goed te lezen dus) als een metafoor om de vijf fases uit te leggen waar je als mens voortdurend doorheen gaat als het gaat om het maken van keuzes. 

Het bevat praktische handvatten om achter Gods roeping met je leven te komen, belemmeringen te overwinnen en je leven zó te organiseren dat er daadwerkelijk tijd en ruimte is voor het leven van deze roeping. Gods onvoorwaardelijke liefde biedt, in combinatie met jouw uniek-zijn, het onwankelbare fundament voor dit krachtige leven. Een aanrader wanneer je op zoek bent naar je roeping, vanuit een basis van rust en balans.

Dit wordt jouw jaar! – Ben Tiggelaar

Ook één van mijn favorieten als het gaat om persoonlijke gedragsverandering. Ik wil zelf graag toegroeien naar het steeds meer op Jezus lijken en ook al wordt Jezus in dit boekje niet genoemd, ik vind het een inspirerend praktisch boek wat je aanzet tot het nadenken over je keuzes. Waarom doe je wat je doet? Is dat werkelijk wat je wilt? Zou het ook anders kunnen en hoe bereik je dat dan? Veel mensen falen in hun zoektocht naar verandering, maar dit boek gaat je helpen om te slagen! Lekker motiverend als je meteen aan de slag wilt gaan.