WIL JIJ (MEER) CREATIVITEIT EN MUZIEK TOEVOEGEN AAN JOUW COACH GESPREKKEN?

Allereerst wensen je van harte Gods zegen voor dit nieuwe jaar. Op de foto daarom ook een (creatieve!;) nieuwjaarsgroet van ons als TotalBalance team!

God is een creatief God! Als je door de natuur loopt en bewust om je heen kijkt zie je hoe ongelofelijk mooi Hij zijn schepping gemaakt heeft. Talloze kleuren, vormen, materialen die Hij gebruikte… Waarom? Omdat Hij daarin Zijn eigen veelkleurigheid, liefde en gevoel voor schoonheid laat zien. God Zelf kunnen we zelfs leren kennen door /zijn schepping, lezen we in Romeinen 1:20. 

God schiep ons mensen naar Zijn evenbeeld. En ook wij zijn als ‘scheppers’ geboren. We kunnen vanuit de dingen die God ons gegeven heeft nieuwe dingen maken en creëren, doordat Gods Geest ons telkens nieuwe en innovatieve ideeën geeft. 

En zo zijn er ook veel mensen muzikaal. Misschien spelen ze geen instrument, maar bijna elk kind vindt het fijn om te zingen (uiteraard, want we zijn tenslotte geboren om God te aanbidden… 😊), of ze luisteren graag naar muziek. Muziek kan je echt op een dieper niveau raken in je emoties, wat een sterk helend effect kan hebben. 

Als coach kun je er tegenaan lopen dat je cliënten of coachees:

 • Teveel in hun hoofd blijven hangen
 • Niet bij hun gevoel kunnen komen en vastlopen in hun emoties
 • Niet naar hun eigen hartsverlangens luisteren
 • Hun (creatieve of muzikale) talenten niet gebruiken of ontwikkelen
 • Niet oplossingsgericht denken

En juíst wanneer je creativiteit en muziek toevoegt in je coachgesprekken, kun je mensen op een dieper niveau in contact laten komen met hun emoties en échte hartsverlangens. Daar waar jij als coach prátend niet meer verder komt, kan creativiteit of muziek ineens nieuwe deuren openen

Vanuit de TotalBalance Methode gebruiken we onder ander creatieve therapie om het verleden van je cliënt niet alleen in kaart te brengen, maar ook om op die diepere emotie-laag te komen, zodat er echte heling kan plaatsvinden. Maar er zijn veel meer creatieve en muzikale werkvormen die mensen hierbij kunnen helpen! 

Dit is waarom we 24 en 25 januari de Masterclass Creativiteit en Muziek geven!

 • Wil jij graag creatieve of muzikale werkvormen integreren in je coaching, maar weet je niet op welke manier of op welk moment in je coaching je dat dan kunt doen?
 • Zou jij graag de juiste vragen willen stellen bij de creatieve werkvormen die je cliënt helpen om écht bij zijn of haar gevoelens te komen?
 • Zou jij graag meer willen weten over het interpreteren van ‘de creatie’ van je cliënt? 
 • Wil je graag muzikaliteit gebruiken om je cliënt van zijn hoofd naar zijn hart te krijgen, zodat hij of zij op die diepere emotie-laag geheeld kan worden?
 • Of wil je je creatieve ‘toolbox’ vullen, zodat je meer creativiteit en muzikaliteit vanuit Bijbels perspectief in je coaching kunt gaan inzetten?

Als jij al als christencoach werkt of als je in opleiding bent om als christencoach aan de slag te gaan, ben je harte uitgenodigd om deel te nemen aan onze Masterclass Creativiteit en Muziek! 

Ben je nieuwsgierig geworden of dit misschien iets voor jou is? Kijk op deze link: https://www.totalbalance.nl/masterclasses/masterclass-creativiteit-en-muziek/


Of SCHRIJF JE IN VOOR ONS EENMALIGE GRATIS LIVE WEBINAR: Creativiteit in je Pastorale Coachpraktijk. Wat we op woensdag 12 januari om 20.00 uur geven! 

In dit webinar:

 • Delen we de 3 grootste belemmeringen met je waarom coaches géén creativiteit of muziek in hun coaching inbrengen en wat daarvan de gevolgen zijn zowel voor jou als coach, als voor je cliënt
 • Ontdek je de 5 sleutels van Bijbelse creativiteit en muzikaliteit
 • Vertellen we je graag meer over de Masterclass Creativiteit en Muziek van TotalBalance
 • En nog veel meer!

Dus: van harte welkom!

Boekentip

Welkom aan boord – Astrid Feddes

Een prachtig boek om mee te nemen op je weg met God. Astrid weet je vanuit haar persoonlijke geloofsavonturen te inspireren om ook zelf op reis te gaan en God beter te leren kennen. Ik (Carianne) vind het een geweldig mooi boek dat je nog meer bewust maakt van de liefde van God en de kracht van de Heilige Geest. Een aanrader!