Maak jij de juiste keuzes…?

Veel cliënten hebben moeite met het maken van de juiste keuzes. En jij kunt ze daarbij helpen! Maar misschien vind je het zelf (ook nog) lastig om goede keuzes te maken… 

Besef jij hoe belangrijk de keuzes zijn die je, bewust en onbewust, maakt? Niet alleen hebben alle keuzes die je gemaakt hebt in je leven ertoe geleid dat je nu staat waar je staat, maar ook hebben de keuzes die je vandaag maakt invloed op je toekomst. Dus: 

Als je verandering wilt, zul je moeten beginnen met het maken van andere keuzes!

En dus is het heel belangrijk om je keuzes heel bewust te maken. Oftewel: 

  1. dat je er biddend over nadenkt wat goed is om te doen 
  2. dat je dat dan ook bewust kiest 
  3. én dat je ernaar handelt!

God heeft een plan met ons leven. En Hij wil dat we erop vertrouwen dat Hij door ons heen zijn plan zal verwezenlijken, mits we afgestemd zijn en blijven op Hem. De Heilige Geest wil ons leiden, maar dan is de eerste keuze die we heel bewust moeten maken, dat we onszelf aan Hem overgeven. 

De Bijbel spoort ons aan de beste keuze als eerste te maken, namelijk: ‘Heb God lief met heel je hart, je ziel en je lichaam…’ of ‘Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden…’.

Mensen die bewust kiezen, zijn doelgerichter en hebben meer energie

Wanneer jij bewust kiest om God op de eerste plaats te zetten in je leven, dan zul je merken dat je veel doelgerichter wordt. Je laat je niet afleiden door zaken die er niet toe doen en je verspilt je tijd niet met nutteloze bezigheden. 

Je kíest ervoor om goed met je tijd, geld en gezondheid om te gaan. Je kíest ervoor om naar God te luisteren en te doen wat Hij van je vraagt, ook al lijkt het soms in jouw ogen niet nuttig of ben je misschien bang om te doen wat Hij van je vraagt. (Want: ‘Wat zullen anderen ervan denken…?’)

Maar je weet: als ik er dag in dag uit bewust voor kies om datgene te doen wat Hij wil dat ik doe, dan zal ik een goede rentmeester zijn! En het mooie is: zo bezig te mogen zijn met wat God van je wil (ook als het iets is wat niet je direct uit jezelf zou kiezen om te doen), geeft je meer energie, vreugde en vrede dan je ooit voor mogelijk had gehouden.

Mensen die goed kiezen, hoeven niet te leven met spijt

Er zijn heel wat mensen die op hun sterfbed liggen en die spijt hebben. Enerzijds hebben ze spijt van keuzes die ze hebben gemaakt die niet goed bleken te zijn, maar anderzijds hebben ze ook spijt van de dingen die ze níet hebben gedaan! Bijvoorbeeld omdat ze het niet durfden of omdat ze teveel luisterden naar de mensen om hen heen, in plaats van naar God… Wil jij sterven met spijt? Nee toch zeker. 

Dus: hoe zou je leven eruit zien als je wél die coachpraktijk (eindelijk…) zou beginnen?

KIES ervoor om (vanaf) vandaag je keuzes heel bewust en biddend te maken. Luister niet naar alle goedbedoelde adviezen van mensen om je heen die naar angst luisteren en niet vanuit vertrouwen leven. Luister liever naar je eigen hart, naar God en naar mensen die wél vanuit vertrouwen en liefde leven. 

Kies ervoor om te springen wanneer het nodig is. Kíes ervoor om te kijken naar het mooie wat je wel hebt, in plaats van je te focussen op wat er niet is. Kies ervoor om niet langer uit te stellen, maar om daadwerkelijk die coachpraktijk te gaan beginnen als God dat in je hart heeft gelegd. Kies het beste en je zult vol vreugde en vrede terug kunnen kijken op je leven. 

Choose right and enjoy life!

Coach Seminar

Ontdek het coachen op basis van bijbelse principes
en wat dit voor jou kan betekenen als (aankomend) christencoach!

Ben je op zoek naar handvatten en vraag je je af of een Basis Coach Opleiding op basis van bijbelse principes iets voor jou is? Wil je graag weten hoe je bijbelse principes kunt integreren in coaching? Meld je dan aan voor het Coach Seminar van 8 september.

Je ontdekt waarom het belangrijk is voor een coach om zout en licht te zijn en hoe je dit in de praktijk brengt. Je krijgt een aantal handvatten, tools, vaardigheden en oefeningen om anderen te coachen op basis van Bijbelse principes. Meer info en aanmelden via:

Boekentip

Leef! Voordat het te laat is – Daniel Kolenda  (alleen tweedehands verkrijgbaar, of in het Engels)
Ben je er klaar voor om je bestemming te vervullen? Dit boek van Daniel Kolenda helpt je om Gods wil te ontdekken voor je leven. Ik (Carianne) heb het in één keer uitgelezen en daarna nog een keer rustiger, omdat er zoveel prachtige wijsheden in staan. Geschreven vanuit Gods Woord en gelardeerd met mooie (persoonlijke) voorbeelden, is het echt een heerlijk vurig boek wat je aanzet om te willen schitteren voor God!

​​Er is wel een DVD-serie nieuw te bestellen, gebaseerd op het boek: Leef! voordat het te laat is! The Experience!