Neem jezelf en je cliënten serieus

Ik (Carianne) houd ervan om mijn cliënten ‘huiswerk’ mee te geven. Dat klinkt misschien een beetje zwaar, maar ik heb gemerkt dat als ik hen thuis verder laat werken aan hun proces, het proces veel sneller gaat. Het helpt hen om het geleerde meteen te implementeren in hun eigen situatie, waardoor ze sneller hun eigen verantwoordelijkheid op zich nemen.

Zo nu en dan komt het voor dat iemand niet meewerkt en zijn of haar huiswerk niet wil maken. Ik moet denken aan Arnold*. Iedere keer als ik hem vroeg om thuis iets voor te bereiden of af te maken, kwam hij steevast met excuses waarom hij het niet of niet allemaal gedaan had. Nou kan dat natuurlijk best een keer voorkomen, maar als iemand het structureel niet doet, dan moet je je wel afvragen of je cliënt wel gemotiveerd is om zijn of haar proces daadwerkelijk aan te gaan. Arnold was eigenlijk niet echt gemotiveerd en dus merkte ik op een gegeven moment dat het proces stagneerde. Niet fijn!

Als coach wil je je cliënten serieus nemen in hun verhaal. Je wilt met ze meedenken, voor hen bidden, je geeft hen adviezen en motiveert hen om door te zetten. Maar als cliënten niet willen werken aan hun proces, dan komen ze niet verder. Alleen cliënten die daadwerkelijk aan de slag gaan met de opdrachten die je hen meegeeft, zullen echt resultaat boeken.

Het is belangrijk dat jij ook hierin je cliënt serieus neemt, door – hoe lastig het soms ook is – aan te kaarten bij je cliënt, dat het echt van belang is dat ze meewerken en hun huiswerk maken. Jij helpt hem of haar namelijk niet verder, als je tolereert dat ze hun proces niet aangaan. Tegelijkertijd geldt ook: als jij jezelf als coach serieus neemt, is het van belang dat je kunt werken met serieuze, gemotiveerde cliënten! Tenslotte wil je graag resultaat boeken en mensen écht verder helpen.

Dat is waarom we vanuit TotalBalance niet alleen de Coach Opleiding aanbieden, maar er ook een ondernemerstraining bij geven, zodat jij goed kunt nadenken over jouw ideale cliënt en over de problemen waar jij graag oplossingen voor biedt. Hoe blijer jij wordt van jouw ‘soort’ cliënt en het probleem waar hij of zij mee worstelt, des te beter kun je liefhebben en dus helpen. Hoe heerlijk is het als je elke dag mag liefhebben en dat je daar dan ook nog voor betaald krijgt? Wat mij betreft is Bijbels Coachen echt het mooiste vak ter wereld! Denk jij er ook zo over? 

Wat is de doelgroep waar jij blij van wordt?
Met wie zou je graag willen werken?

*niet zijn echte naam

Wil jij je kennis graag verdiepen?
Dan hebben we iets moois voor je:
de TotalBalance Verdiepende Kennistrainingen. 

Coach Seminar

Ontdek het coachen op basis van bijbelse principes
en wat dit voor jou kan betekenen als (aankomend) christencoach!

Ben je op zoek naar handvatten en vraag je je af of een Basis Coach Opleiding op basis van bijbelse principes iets voor jou is? Wil je graag weten hoe je bijbelse principes kunt integreren in coaching? Meld je dan aan voor het Coach Seminar van 8 september.

Je ontdekt waarom het belangrijk is voor een coach om zout en licht te zijn en hoe je dit in de praktijk brengt. Je krijgt een aantal handvatten, tools, vaardigheden en oefeningen om anderen te coachen op basis van Bijbelse principes. Meer info en aanmelden via:

Boekentip

Rust – Carianne Ros

Belangrijk is dat we als coaches leven vanuit rust, vrede en vreugde en dat we goed kunnen luisteren naar Gods stem in ons hart. Dat is onder andere wat je zult leren door het lezen (en dóen) van dit boek. Leven in overgave is cruciaal wanneer je wilt coachen vanuit Bijbels perspectief. Dit coachboek geeft je inzicht, op alle gebieden van je leven, op welke manier jij als mens en als coach goede keuzes kunt maken, zodat je dat niet alleen in je eigen leven kunt toepassen, maar het ook aan anderen kunt leren. Jij wordt gezegend, om anderen tot zegen te zijn! Niet leven vanuit haast of stress, maar elke dag leven vanuit Gods liefde!