Help je kind door de puberteit

Vanaf een jaar of 10 gaat je kind een bijzondere periode in: de pubertijd! Het kan zijn dat je kind ineens ander gedrag gaat vertonen: brutaler, opstandiger, stoerder. Of juist meer gesloten, teruggetrokken en onzeker.

 

Heb je moeite om te snappen wat er in jouw puber omgaat? Vraag je je af hoe jij jouw kind het beste met bijbelse principes door deze fase heen kunt loodsen? Wil je ongewenst gedrag verminderen en goed gedrag versterken? En wil je leren hoe je grenzen aangeeft en een warme band opbouwt met jouw puber? Dan is het tijd voor de cursus ‘Help je kind door de puberteit’.

 

Veranderingen in lichaam & geest

In deze online cursus ga je 12 weken aan de slag om een diepere band op te bouwen met je puber. Je ontdekt welke lichamelijke en geestelijke processen op gang komen in de pubertijd en wat de gevolgen daarvan zijn voor jouw kind. Zo kan jouw kind bijvoorbeeld ineens vreemd gedrag gaan vertonen. Dit komt door alle ontwikkelingen in de hersenen. In deze cursus leer je hoe jij daar het beste mee om kan gaan.

 

Controle toepassen & grenzen aangeven

Ook ontdek je hoe jij jouw puber het beste aandacht kunt geven, hoe je controle toepast en grenzen aangeeft. Soms lijkt het alsof je kind helemaal niets meer van je aan wil nemen en dat alles wat jij doet stom en saai is. Toch is het mogelijk om in deze periode een vertrouwensband op te bouwen. Zo komen zowel jij als je puber vol zelfvertrouwen uit deze fase! Goede gesprekken voeren met elkaar Het kan een uitdaging zijn om een goed gesprek te voeren met jouw puber. Jouw kind heeft bijvoorbeeld emotionele uitbarstingen, of laat juist heel weinig los. In deze cursus leer je wat de gouden regels zijn om een goed gesprek te voeren met elkaar. Hoe zorg je ervoor dat jij een goede gesprekspartner wordt voor jouw puber? We leggen het uit, aan de hand van bijbelteksten en wetenschappelijk onderzoek.

 

Het gedrag veranderen van jouw puber

Pubers kunnen ongewenst gedrag vertonen, zoals veel zeuren, of een gameverslaving. Het is mogelijk om ongewenst gedrag te laten verminderen en gewenst gedrag te versterken. In deze cursus gaan we in op de tips & tricks. Natuurlijk komen ook de specifieke puberthema's aan de orde, zoals sociale media en roken. Wat zijn de voor- en nadelen van sociale media? Hoe ga je om met een gameverslaving? En is het verstandig om jouw puber te laten experimenteren met sigaretten en alcohol? Deze vragen worden allemaal behandeld.

 

Deze cursus is geschikt als jij:

 • Meer wilt begrijpen van jouw puber;
 • Onzeker bent over jouw opvoeding;
 • Opziet tegen de pubertijd-periode van jouw kind;
 • Wilt leren hoe je goede gesprekken voert met je puber;
 • Wilt leren hoe je effectief controle kunt uitoefenen;
 • Wilt leren hoe je ongewenst gedrag kunt afremmen;
 • Goed gedrag van jouw kind wilt versterken;
 • Een intiemere band wilt opbouwen met jouw kind;
 • Wilt leren hoe jij jouw puber kunt begeleiden bij thema’s als: alcohol, criminaliteit, sociale media, seksuele geaardheid, gamen of zelfbeschadiging;
 • Een cursus wilt volgen in jouw eigen tijd en tempo en helemaal anoniem;
 • Volop wilt kunnen genieten van jouw puber.

 

Help je kind door de puberteit
 • Beschikbaar

Vraag? Opmerking? Tip?

Social Media