OVERWIN JE ANGSTEN EN GA ERVOOR!

Zijn er dingen die je zó spannend vindt, dat je ze maar gewoon niet doet? Het is waarschijnlijk niet dat je het niet kán, maar je weet niet precies hoe het werkt en vraagt je of: zal het allemaal wel goed gaan en wat zullen ze ervan denken…? Dat soort gedachten kunnen je zomaar ineens overvallen en als je erin blijft steken, dan is het resultaat dat je NOOIT gaat doen wat God in je hart heeft gelegd om te doen. 

Vorig jaar hadden Nelleke en ik onze allereerste Livestream. We waren al bezig geweest met de voorbereiding ervan. Mijn man had in twee weken tijd een heuse studio gebouwd in onze schuur voor ons, we hadden de software, de uitnodigingen waren verstuurd… maar toen we alles gingen testen, lukte het niet. We kregen geen geluid, het beeld liep niet synchroon… Nee! Help! 

Als ik eerlijk ben, had ik het eigenlijk gewoon op willen geven. Techniek en ik zijn niet zulke goede vrienden en het idee dat ik niet begreep wat we nou fout deden of wat er mislukte en dat dit misschien de dag erna ook zou gaan gebeuren, was niet de meest rustgevende gedachte…

We mogen altijd bidden!

Maar wat een genade dat we altijd mogen bidden! En dat is wat Nelleke en ik deden. Ja, we vonden het spannend. Nee, eigenlijk wilden we dit niet, we hadden natuurlijk liever een live dag op locatie. Maar dit moest! Nu met dat hele corona verhaal kún je niet anders dan óf niets doen, óf nadenken over mogelijkheden en er gewoon voor gáán. We weten dat God ons niet alleen dromen in ons hart heeft gelegd, maar ook een missie om christenen te inspireren om hun door God gegeven roeping te leven. Dus de keus was simpel: we moesten bidden en vooral doorgaan!

Jezus zei: ‘Kom naar mij, jullie die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal Ik jullie rust geven. Neem Mijn juk op je en leer van Mij, want Ik ben zachtmoedig en nederig van hart. Dan zullen jullie werkelijk rust vinden, want Mijn juk is zacht en Mijn last is licht.’ (Matteüs 11:28-30). 

Ben jij ergens bang voor? 

Weet je dat God je roept om iets te doen en vind je dit spannend of eng? Maak je dan geen zorgen, maar breng die gedachten bij Jezus. Hij zal je zijn rust en vrede geven, maar ook de wijsheid en creativiteit die je nodig hebt om te kunnen doen wat God zelf in je hart heeft gelegd om te doen. Angst is niet van God! Vertrouwen wel. En vertrouwen hebben, wil niet zeggen dat het automatisch goed afloopt, maar wel dat je WEET dat God met je is en je nooit zal verlaten. 

Hoe het afliep?

Het werd een topdag! Nee, de techniek werkte niet zoals wij het voor ogen hadden, dus we moesten nog verder leren en ontwikkelen om dit onder de knie te krijgen. Maar met een andere oplossing konden we in elk geval de dag door laten gaan. En het was echt leuk! Ja, we maakten een aantal fouten die dag. Niet alles verliep vlekkeloos of perfect, maar we hebben in elk geval een heel aantal dames kunnen inspireren, bemoedigen en onderwijzen én we hebben zelf ook ongelooflijk veel geleerd deze afgelopen periode! 

Wij zijn er nog niet, maar we geven het niet op. Met Gods hulp, zullen we leren wat we nodig hebben om nog meer mensen te kunnen inspireren. Angsten zijn er niet om je erdoor te laten verlammen, angsten zijn er om op God te leren vertrouwen en moedig de weg te gaan die Hij voor jou voor ogen heeft!

Dus wat ga jij leren en ook dóen de komende tijd? 

Wil jij de TotalBalance basis coach training vanuit het buitenland volgen?
Het kan vanaf nu online!
Meld je aan met de groene knop hieronder. 

Boekentip

Geef nooit, maar dan ook nooit op! – Mattheus van der Steen

Hoe ga je om met teleurstellingen en dieptepunten in je leven? Wat doe je als het stormt om je heen en je geen uitkomst meer ziet? ‘Geef nooit, maar dan ook nooit op’ wil laten zien dat God groter is dan je omstandigheden.
Mattheus vertelt over zijn persoonlijke ervaringen, en reikt sleutels aan om vol te blijven houden, dwars door strijd en moeite heen. Ook vertellen diverse hedendaagse geloofshelden over hun wandel met God; hoe God machtig werkt in hun leven, maar ook hoe zij omgaan met tegenslagen. Dit eerlijke boek neemt je mee in het bovennatuurlijke avontuur met God, en daagt je uit om nooit op te geven!