VOOR ALLES IS EEN TIJD…

Ben jij iemand die wacht met een beslissing nemen totdat die voor jou genomen wordt? Of ben je liever (biddend) proactief en bereid om te snoeien als het daar de tijd voor is? 

Veel mensen hebben er moeite mee wanneer het tijd is om te snoeien. Diep van binnen weten ze allang wat de juiste keuze is, in elk geval onbewust, maar die beslissing dan ook daadwerkelijk maken…? 

Het lijkt wel alsof, als we de ‘juiste keuze’ willen maken, we ineens keihard aangevallen worden op alle zekerheden die we kunnen verzinnen. Daardoor houden we toch liever vast aan wat we hebben, in plaats van iets los te laten terwijl je niet precies weet wat je ervoor terug krijgt… 

Binnen TotalBalance geloven we dat we geroepen zijn om goede rentmeesters te zijn over alles wat God ons gegeven heeft. En we geloven ook dat we vrucht mogen dragen voor Gods glorie! Dit betekent concreet dat onze bedrijven en coachpraktijken niet van ons zijn, maar van God.

En dit betekent ook dat we telkens weer bidden en God vragen om ons te leiden om de juiste keuzes te maken. We willen met open handen leven. Als God ons vervolgens roept om iets (anders) te doen, dan willen we daar gehoor aan geven. En dat kan soms best even spannend zijn, maar we weten dat God met ons is in alles wat we doen, zelfs als we de verkeerde keuze zouden maken. 

Snoeien om te kunnen groeien

Als we willen groeien als mens en in ons bedrijf, zullen er periodes komen van snoei, zodat we kunnen groeien. Misschien moet je iets kleins loslaten, maar het kan ook de juiste tijd zijn om het roer radicaal om te gooien! Abraham moest zijn vertrouwde stad verlaten om naar het Beloofde Land te trekken en hij ging vanuit geloof. Ongetwijfeld geen makkelijke keuze, maar wel een enorm vruchtbare keuze! 

Waarin merk jij dat de Heilige Geest je aanspoort om je vertrouwdheden los te gaan laten en om samen met Hem nieuw land in te gaan nemen? 

De afgelopen tijd hebben Nelleke en ik gemerkt dat het tijd werd voor iets anders. We moesten gaan snoeien om op andere gebieden ruimte te maken voor groei. Dus zijn we ervoor gaan bidden en hebben we – ieder voor zich – een wit vel gepakt en daarop geschreven waarvan wij geloven dat God wil dat we ons mee bezighouden de komende tijd. 

Voor Nelleke kwam daaruit dat ze het echt op haar hart heeft om meer tijd te gaan stoppen in het trainen en inspireren van (startende) ondernemers, wat concreet betekent dat Nelleke haar werkzaamheden voor TotalBalance uiterlijk eind van dit jaar zal gaan neerleggen. Ja, dat is inderdaad loslaten, terwijl ze nog niet weet wat ze ervoor terug krijgt. We zijn Nelleke allemaal enorm dankbaar voor de mooie toegevoegde waarde die ze heeft gegeven aan TotalBalance. En nu is het voor haar tijd om een mooi nieuw bedrijf te beginnen, waarin ze ondernemers zal leren om hun GOUD te ontdekken en door te geven! Ben je nieuwsgierig? Kijk vast even op haar nieuwe website: www.nellekedewit.com

Lieve Nelleke, we bidden je Gods zegen en liefde toe in alles wat je de komende tijd zult gaan doen en ontwikkelen en we weten zeker dat je daarin velen tot zegen zult zijn! 

Met het feit dat Nelleke in de komende maanden haar taken gaat afronden, betekent het voor mij onder andere dat ik me nieuwe vaardigheden eigen zal gaan maken die nodig zijn voor TotalBalance en dat ik samen met onze geweldige trainers en ons fantastische netwerk aan christencoaches TotalBalance verder zal laten groeien voor Gods eer. Een prachtig proces waar ik heel erg veel zin in heb!

Eén van de nieuwe dingen die we in de afgelopen weken hebben opgepakt is het faciliteren van de TotalBalance Gebedsweek! We zijn met alle TotalBalance coaches die dat wilden om de beurt 24/7 in gebed gegaan om God te zoeken. Want we willen niets liever dan God en Zijn Heilige Geest betrekken in alle beslissingen die we nemen! 

En voor jou?

  • Heb je ruimte nodig op een bepaald gebied en weet je dat God daarin je graag wil snoeien, zodat je verder kunt groeien en bloeien?
  • Wat maakt dat je iets (nog) vasthoudt, terwijl je weet dat God je vraagt om los te laten?
  • Hoe zou het voor je zijn als je volledig zou leven vanuit het vertrouwen dat God met je is en je bijstaat in alles wat je voor Zijn glorie onderneemt?

Wil jij graag coachen vanuit Bijbels perspectief?
Kom naar ons Coach Event!
Of meld je meteen aan voor de Basis Coach Training.
Wees welkom! Want daarmee kunnen we samen Gods koninkrijk bouwen.

Boekentip

De Keuze -Edith Eger 

Edith Eva Eger was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd en Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd.

In dit boek deel ze haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Ze doet uit de doeken hoe ze als psycholoog haar cliënten al jarenlang helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen. Edith Eva Eger is nu negentig en danst nog altijd. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie voor iedereen.