VIJF TIPS OM JOUW DOELGROEP TE INSPIREREN

Hoe gaaf is het wanneer er mensen zijn die jij kunt helpen, terwijl je bezig bent met datgene wat je het allerliefste doet? Wil jij graag mensen inspireren? Wil jij mensen leren om naar hun hart te luisteren, zodat ze gaan doen wat God in hun hart heeft gelegd om te doen?

Vijf tips om jouw unieke doelgroep te inspireren!

1. Luister naar Gods stem in eigen hart

God heeft alles in je gelegd om jouw eigen specifieke doelgroep te kunnen inspireren en helpen. Dus het allerbelangrijkste is dat je ‘luistert’ naar hoe God jou gemaakt heeft. Wie ben jij? Wat kun je goed en waar geniet je het allermeest van wanneer je dat doet? 

Wat is jouw passie waarmee je jouw cliënten wilt inspireren? Wanneer jij luistert naar Gods stem in je hart, dan zal Hij je ook vertellen wie (jouw doelgroep dus) jij het beste kunt inspireren.

2. Wees authentiek

Het allerbelangrijkste is dat je jezelf bent in hoe je denkt, spreekt en handelt. Luister niet naar zogenaamde marketing-goeroe’s die jou zeggen dat je je echt zus of zo moet gedragen om cliënten te krijgen. De beste cliënten krijg je alleen wanneer jij je gedraagt zoals je werkelijk bent, want je cliënten weerspiegelen wat je uitstraalt.

Dus als jij je anders voordoet, dan krijg je ook dergelijke cliënten. En dan is het wachten op een burn-out, want dat zijn vrijwel nooit de cliënten waar jij echt blij van wordt. Laat je niet zeggen dat je ‘meer geld verdient in de zakelijke markt’ als jij een passie hebt voor moeders. Laat geld of status nooit je graadmeter zijn!

 3. Zoek een ‘inspiratie-manier’ die bij jou past

Ben jij het liefst een één-op-één coach? Of houd je van schrijven of vloggen? Ben jij goed met filmpjes of fotobeelden? Of kun je goed zingen? God maakt geen fouten! Dus denk (biddend!) eens goed na over wie jij bent en welke talenten je hebt die God graag wil gebruiken om andere mensen tot zegen te zijn. Tegen mij is altijd gezegd dat ik (Carianne) moest kiezen. Ik zou niet én coach kunnen zijn, én trainer, én schrijver en dan ook nog eigen geschreven liederen zingen en lezingen geven… Maar wie zegt dat dit niet kan? Ik wil mensen inspireren op al die mogelijke manieren, omdat God me in al die manieren een unieke stem heeft gegeven die (verschillende) mensen zal aanspreken. Dus: zoek een inspiratie-manier die bij jou past om mensen te inspireren.

4. Durf jezelf te laten zien en horen

Als je niet zichtbaar durft te zijn, dan zul je nooit iemand inspireren, simpelweg omdat jouw ‘cliënten’ niet weten dat je bestaat… dat klinkt logisch, hè? Maar er zijn echt veel mensen die hun grootste passie niet leven, puur omdat ze bang zijn. Neem vandaag een besluit: JA, ik wil dolgraag mensen inspireren en ik ga het doen ook! En ben je bang? Bid dan dat de Heilige Geest je moed zal geven. Als jij jouw talenten deelt met de wereld en als je gewoon jezelf bent en ervoor kiest om jouw unieke doelgroep op te zoeken, dan kun je er vanuit gaan dat er mensen zijn die juist (alleen!) door jou geïnspireerd willen worden!

5. Wees een voorbeeld

In alles geldt: als coach ben jij het voorbeeld. Dus wees een góed voorbeeld. Bid, lees de Bijbel, laat je inspireren door mensen die doen wat jij zo dolgraag zou willen doen. Lees goede boeken, spreek mensen waarvan je kunt leren en ga op weg… Maak (veel) fouten en leer terwijl je onderweg bent. Doe jezelf niet beter of anders voor dan je bent: doe gewoon alles wat je doet voor Gods eer, want dan kún je niet anders dan kwaliteit leveren en excelleren. Onze God is alleen het allerbeste waard wat we kunnen geven! En Hij is er dol op wanneer we het lef hebben om fouten te maken, want dat betekent dat we gaandeweg steeds meer zullen groeien in het leren vertrouwen van Hem – de Rots voor Wie niets onmogelijk is!

Wil jij graag coachen vanuit Bijbelse principes?
Kun je daarvoor wel wat inspiratie gebruiken?
Meld je dan aan voor het online Coach Event en ontdek of TotalBalance bij je past!

Boekentip

Leven zonder beperkingen – Nick Vujicic

Als er iemand authentiek is, dan is het Nick wel! Ondanks zijn handicap (hij heeft geen armen en ook geen benen) heeft hij geleerd om zichzelf te laten zien en horen. Hij heeft een geweldig bemoedigende boodschap voor iedereen die ernaar verlangt om zijn of haar leven te leven zoals God het bedoeld heeft. Een heerlijk boek dat je confronteert en inspireert om door je angsten heen écht keuzes te maken waarmee je God eert. Je niet langer te laten beïnvloeden door belemmeringen, maar te leven vanuit Gods kracht!