WAT ANDEREN ZEGGEN OVER JOUW CREATIVITEIT

Ken je dat? Wil je iets creatiefs doen, gewoon omdat je er zin in hebt en dan hoor je die commentaren. Hoe vaak is er tegen jou niet gezegd: Wie? Jij? Creatief??? Jij kunt toch helemaal niet … tekenen, schilderen, zingen, muziek maken, etc. Hoe vaak is het niet gebeurd dat je werd uitgelachen, misschien wel gepest als je iets liet zien wat je gemaakt had? Misschien wordt het nog steeds tegen je gezegd dat je niet kan … vul maar in. Voor mij, Jeannet, is dit heel erg herkenbaar. 

Wat jammer dat anderen dat tegen je zeggen. De vraag is alleen wat doe je er mee? Geloof je het? Heb je het je eigen gemaakt? Of leg je het naast je neer en doe je waar jij blij van wordt?

Ik hoop dat je kiest voor het laatste en ja, het is een keuze. Een keuze om voor jezelf te kiezen en datgene te doen waar jij blij van wordt

Helaas zitten veel mensen bij de groep die zich laat leiden door wat anderen zeggen of vinden. Ze geloven dat ze het niet kunnen en doen het ook niet. Gaan het niet proberen en gaan hierdoor vast zitten. Ooit is er gezegd dat ze het niet kunnen en dat geloven ze ook. Vaak is het een meester of een juf geweest die één opmerking ooit heeft gemaakt en het gevolg is dat ze het zich eigen hebben gemaakt. Het groter hebben gemaakt en het helemaal geloven. Het ís zo! Deze mensen hebben het het hardste nodig om hiervan los te komen.

Hoe kom je los van negatieve overtuigingen? 

Van de dingen die anderen je vertellen en die jij je eventueel eigen hebt gemaakt? Zet er Gods waarheid tegenover. Doe datgene waar jij van geniet. Doe het gewoon en heb er plezier in. Het gaat helemaal niet over het resultaat. Het gaat over het proces. Het proces van scheppen/creëren. Het genieten terwijl je bezig bent, zonder je bezig te houden wat die stemmetjes allemaal zeggen. Je helemaal focussen op wat je aan het doen bent. En dan als je klaar bent, je ontspannen voelen in je lichaam en in je hoofd. Als het resultaat van wat je hebt gedaan mooi is of klinkt, is dat mooi meegenomen, maar daar gaat het niet om.

Op dit moment ben ik bezig met een cursus om me nog meer te verdiepen in de verschillende disciplines van de 2D kunst. Heerlijk om iets uit te proberen en leuk als het lukt, maar er gaat ook regelmatig iets mis. Ik vind dat helemaal niet erg en geniet van het proces. Laatst was ik niet tevreden over een oefening die ik had gemaakt. Het was een bepaalde manier van aquarellen. Ik heb het laten liggen en bedacht van de week dat ik hem wel kon opsturen naar een vriendin. Zomaar even een kaartje van mij. Ze sprak gelijk een berichtje in toen ze de kaart kreeg. Ze was er zo blij mee en vond hem heel erg mooi. Zo zie je maar dat wat jij niet vind voldoen aan jouw ‘hoge’ norm, door een ander als heel mooi wordt gezien.

Het belangrijkste is dat je geniet. 

Wil je meer weten hoe jij als coach je coachee’s kan helpen en begeleiden?
Of wil je zelf verder komen met creativiteit en muziek?
Meld je dan aan voor het Webinar en dan vertellen Carianne, Jennifer en ik je er nog veel meer over.
(Na aanmelding ontvang je een link waarmee je de opname direct kunt bekijken).

Hieronder nog een filmpje van ons om je te inspireren!

Boekentip

Ik kan veranderen – Michelle van Dusseldorp

Ieder mens verbaast zich weleens over zijn eigen gedrag, gedachten en gevoelens. Waarom reageer ik zo op die situatie? Waarom voel ik mij neerslachtig? Michelle van Dusseldorp neemt de lezer mee op een zoektocht naar verborgen motieven, weggestopte emoties en onbewuste drijfveren. Daarbij betrekt ze wat Paulus beschrijft in Romeinen 7: ‘Ik ellendig mens! Wat ik verlang te doen laat ik na, wat ik wil vermijden, dat doe ik!’ Ze laat zien hoe je door zelfinzicht, zelfaanvaarding en het toepassen van christelijke principes kunt komen tot innerlijke genezing en geestelijke volwassenheid. Het boek is praktisch opgebouwd in elf stappen en is bedoeld voor iedereen die het gevoel heeft innerlijk vast te lopen. Een handboek waar je je hele leven wat aan hebt!