WAT HEB JIJ IN HUIS?

Heb je het verlangen om mensen verder te helpen, maar twijfel je weleens of je een goede coach zou zijn? God heeft jou precies zo geschapen met datgene wat jij nodig hebt om jouw door God gegeven roeping te kunnen leven. 

Maar heel vaak is het zo dat goede coaches in hun verleden te maken hebben gehad met afwijzing van hun door God gegeven talenten en passie. De duivel wilde je graag kapot maken, zodat je nooit andere mensen zou gaan helpen om heel te worden. En hij wilde natuurlijk al helemaal niet dat je mensen bij Jezus zou brengen! Maar God gebruikt deze gebeurtenissen juist, zodat jij andere mensen nóg beter kunt helpen. Dus denk hier eens over na:

1. Wat heb je meegemaakt?

Wat is jouw verhaal? Op welk moment van je leven heb jij het heel zwaar of moeilijk gehad en wat heb je daarvan geleerd? Zou deze situatie met al je pijn en verdriet op de een of andere manier door God gebruikt kunnen worden, zodat je andere mensen verder kunt helpen die nu in een dergelijke situatie zitten? 

2. Waar kan iemand je voor wakker maken (of houden!;)?

Al van kinds af aan was ik (Carianne) zeer geïnteresseerd in zowel ‘mensen’ als ‘de Bijbel’. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder een workshop hield bij ons thuis en dat ik mij achter het fornuis verstopt had om te luisteren naar wat ze hen leerde. Ook al had ik allang moeten slapen, ik vond het mateloos boeiend! En ik vond het helemaal niet erg om daar op die koude vloer te zitten om te kunnen leren van haar (door God gegeven) wijsheid. Denk na over je talenten, passies en mogelijkheden: welke zou God willen dat je gebruikt in je coaching? Je hebt je talenten en interesses niet voor niets gekregen! 

3. Wat voor boeken heb je in je kast staan?

Als je naar mijn boekenkast kijkt, dan zie je precies waar mijn interesse naar uitgaat: bijna al mijn boeken hebben een combinatie van theologie en psychologie of gezondheid of ondernemen. Als ik weer eens met een nieuw boek thuiskom (wat nogal regelmatig voorkomt, omdat ik graag blijf groeien en leren), zegt David (mijn man): ‘Daar heb je toch al ‘tig boeken van?’ Maar voor mij is het als nieuw. En ook al is het geen nieuwe materie, doordat het vanuit een ander daglicht geschetst wordt, kan ik er toch weer van leren. En dat wat ik geleerd heb kan ik weer doorgeven!

Welke talenten en interesses heb jij die passen bij het vak van Bijbels Coachen?

Wil jij ontdekken of coaching iets voor jou is?
Ben jij benieuwd of TotalBalance bij jou past?
Geef je dan op voor het online Coach Event.

Boekentip

Leef je roeping – Carianne Ros en Nelleke de Wit

Ben jij op zoek naar jouw roeping of wil je anderen helpen hun roeping te ontdekken? Vraag je je af wat Gods wil is voor jouw leven of wil je anderen helpen daar antwoorden op te krijgen?

Het boek Leef je roeping beschrijft aan de hand van een luchtige metafoor de 5 fases in je leven waar je doorheen gaat bij het maken van keuzes en het ontdekken van Gods roeping voor jou.