WEES JE EIGEN CHEERLEADER EN MOEDIG OOK ELKAAR AAN!

Iedereen zal een eigen beeld hebben bij het woord ‘cheerleader’. In Nederland kennen we het woord eigenlijk niet, maar in Amerika is het heel normaal om cheerleader te worden op de middelbare school of op de universiteit. Er schijnen zelfs serieuze wedstrijden te zijn tussen verschillende ‘cheerteams’! 

David en ik hebben naast drie zoontjes, ook drie dochters, waardoor ik inmiddels al een heel aantal cheerleader films heb gezien. En hoe interessant is het toch dat er heel vaak een groepje meiden is in die films die onaardig zijn en elkaar afbreken en aan de andere kant meiden die elkaar juist aanmoedigen en aansporen. En wie winnen er? Uiteraard altijd meiden die op een leuke manier met elkaar omgaan!

Cheerleader voor je cliënten

En zo moest ik ook denken aan ons prachtige coachvak. Want in feite zijn wij ook als een soort cheerleaders voor onze cliënten. Je staat aan de kant van hun leven en moedigt hen aan, spoort hen aan, inspireert en juicht heel hard mee als er een overwinningspunt behaald wordt! En met resultaat, want de meeste mensen, zo niet alle mensen, reageren heel erg goed op aanmoediging. 

Cheerleader voor jezelf

Toch valt het me op dat er behoorlijk wat mensen zijn, ja ook coaches, die een ander heel goed kunnen aanmoedigen, maar die zichzelf naar beneden praten… In plaats dat je je eigen beste vriend(in) bent, behandel je jezelf als een soort geduchte vijand: ‘dit is niet goed’, ‘dat kan beter’, ‘je schiet tekort’, ‘je had het anders moeten doen…’ Maar waarom? En wat is het nut ervan? 

Ik denk dat de vijand zich in zijn handen wrijft en alleen maar heel blij is met de ontmoediging die mensen zichzelf aanpraten. Want als ze het zelf doen, hoeft hij alleen maar hier en daar een paar negatieve overtuigingen in te fluisteren om iemand volledig te laten verlammen. En dit resulteert er vaak in dat goede coaches NIET hun coachpraktijk beginnen! Zó zonde…

Dus: laten we onze eigen cheerleader worden en laten we elkaar ook aanmoedigen! Zo één die danst, juicht en springt zodra je richting ‘goal’ gaat en die je om de hals vliegt wanneer je daadwerkelijk scoort. Want juist dát werkt bemoedigend en juist dán kun je, dwars door alle tegenstand(ers) heen, overwinningen boeken. 

Wil jij licht uitstralen voor God? Begin dan met het echt liefhebben en aanmoedigen van jezelf. Want wanneer jij jezelf biddend aanmoedigt met inspirerende bijbelteksten en met mooie zegeningen en woorden, dan zal dit gedrag automatisch overgaan op je cliënten. En hoe mooi is het voor jou als coach als jij jouw cliënten kunt inspireren om hún eigen cheerleaders te worden, zodat ze daadwerkelijk gaan stralen en schitteren voor hun Schepper? 

Welke mooie, bemoedigende woorden inspireren jou om vol te houden en om ervoor te gaan?

Ben jij al zo’n cheerleader voor jezelf?
Of zou je als coach graag anderen willen aanmoedigen?
Meld je dan aan voor het online Coach Event!

Boekentip

De vrolijke voorbidder – Beni Johnson

Bidden voor anderen is voor veel christenen niet meer dan een plichtsgetrouw afwerken van een lijstje. Maar het kan ook anders. Wie relatie boven resultaat stelt en met de Vader leert meebewegen, ontdekt dat voorbede bedoeld is al een onuitputtelijke bron van leven en blijdschap. 

Ook is de boodschap van dit boek het antwoord op hooggevoeligheid, die ervoor zorgt dat je je de noden van anderen aantrekt. Je leert hoe je de lasten die je voelt, kunt loslaten en toevertrouwen aan onze liefdevolle hemelse Vader! Ik (Carianne) vond het een ongelooflijk mooi en vooral inspirerend boek om weer écht anderen en ook mezelf te gaan zegenen door middel van gebed!