WIL JIJ GRAAG MENSEN HELPEN DIE WORSTELEN MET EMOTIONELE PIJN?

Als christencoach kom je in aanraking met mensen die beschadigd zijn. Ook al zijn ze al jaren christen, ze ervaren belemmeringen in hun persoonlijke en/of geestelijke groei. Ze hebben wonden in hun ziel (hun verstand, wil en emoties), maar zijn zich hier misschien niet van bewust. Sommige van deze wonden zijn ontstaan door hun eigen foute keuzes of zonden. Maar de meesten zijn ontstaan door wat anderen hun, al dan niet opzettelijk, hebben aangedaan en hun verkeerde reacties daarop. Veel beschadigingen ontstaan al in de kindertijd.

Wonden werken door in je functioneren

Wanneer innerlijke wonden niet geheeld worden, zullen ze bewust of onbewust invloed blijven uitoefenen op hun functioneren. Zo komen cliënten in je praktijk die jaren trouw naar de kerk gaan en de Bijbel lezen, maar toch twijfelen of God wel echt van hen houdt of ze ervaren Gods liefde niet met hun hart. Ze hebben negatieve gedachten als ‘het lukt me nooit’ of ‘ik ben niet goed genoeg’. Ze laten zich leiden door angst of zorgen. Of ze hebben moeite hun grenzen aan te geven. Ze vergelijken zich constant met anderen of vertonen ongezond pleasegedrag. 

De beschadigingen in hun ziel maken dat ze vastzitten in het verleden of alleen maar met de toekomst (wat als..) bezig zijn. En daar moeten ze vanaf! Want dit soort wonden kunnen ook een ingang worden voor de vijand, waardoor mensen verstrikt raken in leugens of verkeerde patronen.

Verdrongen problemen

Problemen die aan de oppervlakte liggen, zijn meestal eenvoudig te verhelpen. Zo kan iemand leren om anders te communiceren of om beter voor zichzelf op te komen. Maar soms liggen problemen verder weg of zijn verdrongen, ook voor hen zelf. En als zij het al niet weten, hoe kun jij ze dan als coach tóch goed helpen? Want ze kunnen zeggen dat iets niet zo erg was of ze ontkennen hun gevoelens. Misschien zeggen ze dat ‘ze erover heen zijn’ of dat het gewoon ‘hun karakter is’. Of ze hebben ooit in hun leven bedacht dat ze ‘er nu eenmaal mee moeten leven’, waardoor ze er nooit meer over nagedacht hebben. 

Het volle leven mag nu al

Het is Gods verlangen dat we ‘hele’ mensen zijn. Jezus zegt dat Hij gekomen is om het leven te geven in al zijn volheid of: leven en overvloed (Johannes 10:10). Maar dat volle of overvloedige leven is niet pas in de hemel, maar we mogen NU dat echte leven al ontvangen. Door het werk van de Heilige Geest in ons leven gaan we groeien in geestelijke volwassenheid, zodat we meer op Christus gaan lijken. Met andere woorden: dat ons denken, doen en zeggen steeds meer in lijn komt met wie God is.

Blokkades opruimen 

Om te kunnen groeien is het nodig dat we de blokkades in ons leven verwijderen, de stenen uit onze rivier die Gods werk in ons leven tegenhouden. Wonden, onbeleden zonden, leugens in je denken en andere belemmeringen, zijn blokkades in je ziel die maken dat Gods Geest niet vrij door je heen kan stromen.

Innerlijke genezing en vrucht dragen

Het goede nieuws is dat jij kunt leren hoe je jouw cliënten bij God kunt brengen, zodat Hij ze kan genezen. Want Jezus is de echte Geneesheer. Genezing komt als iemand beseft dat Jezus altijd bij hem is en altijd van hem houdt. Rita Bennett schrijft het volgende over genezing van de ziel: “Jezus’ tegenwoordigheid praktiseren in je verleden, heden en toekomst zal je helpen om iedereen te vergeven, en je de ruimte geven om tot je volledige doel te komen.” 

Door gebed voor innerlijke genezing leren je cliënten om vanuit Gods perspectief naar hun problemen te kijken. Ze leren liefhebben en vergeven. Ze worden vrij om Jezus te volgen en vrucht te dragen voor zijn Koninkrijk.

Verlang jij er naar je cliënten in echte heling te brengen bij God?
Wil jij leren hoe jij innerlijke genezing en bevrijding ontvangt en doorgeeft?
Meld je aan voor ons gratis live webinar Innerlijke genezing en bevrijding op 10 november om 20.00 uur.

Na aanmelding ontvang je een Zoomlink. Let op: het aantal plekken is beperkt!

Of meld je direct aan voor de Master Training ‘Innerlijk herstel en Vrijheid’

Maak via dit filmpje alvast kennis met trainers Reinske Reekers en Maudi de Boer:

Boekentip

Innerlijke genezing voor jezelf en anderen (Praktische richtlijnen, deel 1) – Rita Bennett

Dit basisboek vertelt met behulp van casussen hoe Jezus de innerlijke wonden wil genezen die we allemaal in ons leven hebben opgelopen. Deze wonden in onze ziel staan onze vreugde, vrede en groei in de weg. Als we onze pijnlijke herinneringen en emoties bij Jezus leren brengen komt er herstel. Het boek geeft hoop en inspireert om deze manier van bidden te leren gebruiken.

Thema’s die in dit deel behandeld worden zijn onder andere:

– De samenhang tussen lichaam, ziel en geest.
– De betekenis van de genezing van de ziel.
– Waarom een christen genezing van de ziel nodig heeft.
– Het belang en de drie niveaus van vergeving.
– Gebeden voor het doorbidden van de negen maanden voor en tijdens de geboorte.

Innerlijke genezing van de vrouw – Joyce Meyer 

Kan een vrouw die in haar leven innerlijk diep gewond is geraakt genezing vinden voor haar hart en ziel? Als vrouw die zelf heeft geleden onder misbruik en bedrog door de mensen die het dichtst bij haar stonden, kan Joyce Meyer deze vraag met een volmondig ‘ja’ beantwoorden. Aan de hand van haar verleden laat Joyce in dit boek zien hoe de bevrijdende liefde van Jezus emotionele wonden geneest en vreugde in het leven brengt. Wees moedig en begin aan jouw weg naar genezing.