ZEGGEN JE CLIËNTEN AF VANWEGE HET CORONAVIRUS?

Het is toch echt een bizarre tijd op het moment. Surrealistisch vind ik (Carianne) het. Alsof het niet echt gebeurt, maar het gebeurt toch: dat we massaal thuis zijn vanwege het coronavirus. Het virus dat de hele wereld in zijn greep lijkt te hebben waardoor veel mensen angstig worden. Wat zal er gebeuren? Hoe nu verder? Hoe moet ik inkomsten generen als ik mijn deuren moet sluiten…? De gezondheid van ons land wordt boven de economie gesteld. En terecht, want als we massaal echt zo ziek worden van het virus als je ervan kúnt worden, dan valt er ook niets meer te redden aan de economie. Maar uitdagend is het vooral voor ondernemers en zzp’ers wel!

Dus: als jouw cliënten afzeggen vanwege het coronavirus, wat kun je dan doen?

1. Ga wandelen met je cliënt, in plaats van samen in één ruimte zitten

Het is natuurlijk fijner als je één op één met iemand kunt werken die je zíet en hoort, zodat je ook de non-verbale uitdrukkingen kunt oppikken en makkelijker kunt interpreteren of benoemen. Zolang noch jij, noch je cliënt klachten heeft, kun je op dit moment nog wel afspraken maken, mits je minstens 1,5 meter van elkaar verwijderd bent en geen handen geeft.

Samen in één ruimte zitten, geeft sneller besmettingen dan buiten zijn. Dus je zou kunnen voorstellen om al wandelend te coachen (mits je ook hier op afstand blijft van elkaar en niet in een druk gebied werkt). Ik vind het zelf altijd prettig om mee te kunnen schrijven met het gesprek, maar dat gaat niet al wandelend. Dus schrijf als je wilt wat steekwoorden op, zodat je het later kunt uitwerken, of vraag of je het gesprek mag opnemen, zodat je het kunt uitwerken.
Maar wat als je elkaar ook niet meer mag zien of één op één ontmoeten of als één van jullie beide milde klachten heeft?

2. Stel voor om via skype of zoom te werken of ga telefonisch coachen

Op dit moment is het belangrijk dat we zoveel mogelijk met z’n allen meewerken om het coronavirus in te dammen, dus verstandiger is het om op een andere manier je coaching te gaan doen. Per skype, zoom of telefonisch kun je iemand ook goed verder helpen. Je zult alleen nóg beter moeten luisteren en meer doorvragen wat de ander bedoelt of wil zeggen, omdat je nu de non-verbale uitdrukkingen minder goed of niet kunt waarnemen. Zie het als een kans om de kunst van het luisteren en doorvragen te verbeteren!
En wat als er zoveel cliënte afbellen, dat je tijd over hebt?

3.Ontdek andere kwaliteiten en talenten die je hebt en zet die in!

Je wilt graag coachen en mensen inspireren toch? Sommige coaches zijn echt gemaakt voor het één op één coachen en willen echt alleen dát doen. Maar bizarre tijden, vragen om creatieve oplossingen. Dus: denk eens biddend na over welke manieren er wellicht nog meer bij jou zouden kunnen passen om nog steeds mensen te inspireren en te bemoedigen?
Kun je blogs gaan schrijven, of webinars houden of vlogs maken en die op je website of op social media zetten? Of is dit misschien de tijd om ein-de-lijk eens met het schrijven van dat boek te beginnen wat je al zoveel jaren graag zou willen doen?

Het allerbelangrijkste wat je juist nu moet doen, is blijven vertrouwen dat God een goede God is, jouw liefdevolle Vader en dat Hij jouw leven in zijn handen heeft – dus ook jouw financiën en gezondheid! Al word je ziek, of al wordt het financieel krap: God is met je en laat je nooit in de steek. Waak ervoor in de angst te schieten en bid. Richt je op Gods glorie en wijsheid en weet dat Zijn gunst en zegen op jou rust, omdat jij Zijn geliefde kind bent. Bid om wijsheid, bid om creativiteit, bid om inspiratie en om nieuwe ideeën en DOE wat God je zegt!

Twijfel niet, weiger te denken in ‘mitsen en maaren’, maar bid, vertrouw en gehoorzaam!

“Wie in de beschutting van de Allerhoogste woont en overnacht in de schaduw van de Ontzagwekkende, zegt tegen de HEER: ‘Mijn toevlucht, mijn vesting, mijn God, op u vertrouw ik.’”
Psalm 91:1,2

Wil jij je meer inspiratie over Bijbels coachen?
Vraag je je af of de TotalBalance coach opleiding iets voor jou is?
Geef je dan op voor het online Coach Event en ontdek of TotalBalance bij jou past!

Boekentip

Rust – Carianne Ros

Juist nu verlangen we meer naar echte rust en vrede dan ooit. Het geheim? (Leren) leven in overgave aan onze liefdevolle Vader en liefhebben.