ZO KOM JE UIT JE INSPIRATIEDIP

Herken je dat? Dat je een deadline hebt en dat er ineens niets meer uit je hoofd lijkt te komen…? Het enige wat je lijkt te kunnen denken is: ‘O nee, niet nu! Ik moet creatief zijn nu. Ik moet iets verzinnen. Ik moet juist nu iets goeds op papier zetten…!’

Je weet heus wel dat deze gedachten je niet helpen, maar het lijkt wel alsof je ze niet kunt doorbreken. Help! 

Hierbij vijf tips om je inspiratie weer terug te krijgen, zodat je alsnog kunt knallen!

  • Ga de natuur in

De natuur is de plek waar je kunt ontspannen. Frisse lucht helpt je om ruimer te gaan denken. En je hoeft alleen maar naar die oude bomen te kijken, of naar een stel koeien in de wei om Gods rust te ontvangen. Ze doen niets, ze staan daar maar of ze grazen wat en liggen lekker rustig in het zonnetje. Waar maken wij ons toch allemaal zo ontzettend druk om? Haal adem en leg je deadline en je stress in Gods handen. Wees je bewust van je heerlijke omgeving en ontspan. Want juist door te ontspannen zul je nieuwe inspiratie en bezieling vinden.

  • Ga sporten

Beweging helpt om je hersenen even wat heel anders te laten doen, zodat ze tot rust kunnen komen en er weer meer ruimte komt om nieuwe dingen te bedenken. Leef je flink uit in de sportschool, of maak even een wandeling of een fietstocht na de lunch. Zet na het avondeten lekker hard de muziek aan, zing keihard mee en dans totdat je weer helemaal blij bent! 

  • Doe iets totaal anders

Je hersenen draaien toptoeren om te presteren. Er zijn mensen die juist onder hoge druk goed functioneren, maar voor de meeste mensen geldt dat het móeten presteren hun inspiratie en creativiteit eerder in de weg zit. Creativiteit komt tot stand wanneer je de tijd en rust neemt om voor je uit te staren, of wanneer je heel bewust je gedachten op iets heel anders richt, zodat je vervolgens weer met een frisse kijk naar de taken kunt kijken waarvoor je die inspiratie nodig hebt.

Maak een lijstje met dingen die je leuk vindt om te doen. Waar word jij blij van? Welke dingen geven je energie? Doe elke dag één ding van die lijst en maak bewust tijd om te genieten en te ontspannen.

  • Gun jezelf je slaap

Onderschat ook een goede nachtrust niet! Veel mensen die het druk hebben, boeten in op hun nachtrust. Ze gaan nog nét iets langer door, blijven tot laat achter hun computer bezig en ze denken dat ze heel productief zijn, terwijl dat zelden het geval is… Het is niet voor niets dat er in Psalm 127:2 staat: ‘Vergeefs is het dat je vroeg opstaat, je laat te ruste legt, je aftobt voor wat brood – hij geeft het zijn lieveling in zijn slaap.’

  • Zoek God!

En het klinkt wellicht cliché, maar het is zo belangrijk: maak meer tijd vrij om Bijbel te lezen en te bidden, zodat de Heilige Geest je kan vullen met zijn wijsheid, creativiteit en inspiratie.  Letterlijk betekent inspiratie: door de Geest ingegeven. Als het Gods wil is dat je bezig bent met wat je nu aan het doen bent, dan is Hij zeker bereid om je helpen om tot een goed eindresultaat te komen! Maar – en dit is een spannende – misschien moet jij je eerst wel afvragen of je bezig bent met iets wat God wil dat je doet, of dat je dingen aan het doen bent die Hij helemaal niet van je gevraagd heeft om te doen… Zou het kunnen zijn dat God jouw ‘gebrek aan inspiratie’ gebruikt om je duidelijk te maken dat je niet op de goede plek zit?

Ben je al jaren aan het coachen, maar op zoek naar meer inspiratie?
Zou je je willen verdiepen om je cliënten nog beter te kunnen helpen?
Meld je aan voor de TotalBalance Senior training die op 12 oktober ’21 start. Meer info via de groene knop.

Boekentip

Veerkracht – Paul Donders

‘Het leven is niet maakbaar, maar ieder mens kan veerkracht ontwikkelen. En wie veerkracht ontwikkelt, is uitstekend toegerust voor een gezond, gelukkig leven met zijn of haar dierbaren. Veerkrachtige mensen leven langer en presteren beter, op alle terreinen van het leven. Veerkracht helpt je om staande te blijven in moeilijke tijden.’ Veerkracht nodig? Laat je inspireren door dit krachtige boek van Paul!