MAAK JE GEEN ZORGEN!

Eén van de dingen waardoor cliënten snel gestrest raken, is omdat ze zich zorgen maken. Misschien herken je dit ook (nog) wel in je eigen leven, want je kunt je over van alles en nog wat zorgen maken. Je kunt je zorgen maken of je wel voldoende cliënten krijgt, zorgen maken om je geliefden, om je gezondheid. Of zorgen maken over geld. Elke dag komen er wel pijlen op je af waar je je zorgen over zou kúnnen maken…

Ik (Carianne) heb in de afgelopen jaren geleerd dat ik veel minder of eigenlijk gewoon níet gestrest ben, wanneer ik de woorden van Jezus uit Matteüs 6:32-34 serieus neem: ‘Jullie hemelse Vader weet wel dat jullie dat alles nodig hebben. Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. Maak je dus geen zorgen voor de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.’

Zo hoef je je geen zorgen meer te maken:

Zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid

Het is voor veel mensen de moeilijkste, maar ook de meest bevrijdende beslissing van je leven: jezelf volledig overgeven aan God. Maar wanneer we dan ons hele leven, oftewel onze talenten, persoonlijkheid, geliefden, geld, carrières, bezittingen, gezondheid, ons verleden en onze toekomst en al het andere wat we kunnen bedenken aan Hem hebben gegeven, is het ook zaak om God te zoeken in alles wat we denken, zeggen en doen. 

Eerst God zoeken, betekent simpelweg dat we in alles eerst naar God toegaan voordat we beslissingen nemen, of prioriteiten stellen. Als we eerst zijn koninkrijk zoeken, dan betekent het dat we zijn koninkrijk voorop stellen. ‘Wat ik nu doe of denk of zeg, komt dat ten goede aan Gods koninkrijk? Of breekt het juist een stukje van zijn koninkrijk af?’ En als ik me verongelijkt of afgewezen voel, zin ik dan op wraak, of zoek ik Gods gerechtigheid? 

Leef per dag

God vraagt niet van je om je leven compleet op orde te hebben, zodat je de komende tien jaar vooruit kunt. Nee, Hij wil dat je vandaag leeft. Je hoeft je geen zorgen te maken over morgen, want je weet niet hoe het morgen loopt. Vaak maken mensen zich zorgen over allerlei dingen die helemaal nooit zullen plaatsvinden! Of ze maken zich zorgen over dingen uit het verleden, wat God allang vergeven heeft en waar Hij ons genezing voor wil geven. 

Leef vandaag. Als je je ergens zorgen om maakt, geef dat dan in gebed aan God en laat het los. Want Jezus is heel duidelijk: maak je GEEN zorgen! 

God voorziet

God weet wat je nodig hebt. En Hij wil ons zo graag zegenen. Maar heel vaak lopen mensen (onbewust) voor zijn zegeningen weg. Ofwel ze bidden niet. Ofwel ze hebben niet door dat Hij het is die hun zegent. 

Open je oren, je ogen, je hart en je handen en ontvang. Schrijf je gebeden op en zie uit naar de (vaak wonderlijke) manieren waarop God antwoordt. Nee, Hij geeft je niet altijd wat je wenst, maar vaak zullen we achteraf zien dat dat maar beter is ook. Schrijf al zijn cadeaus en zegeningen op en laat je hart vullen met dankbaarheid. Want dankbaarheid en zorgen maken gaan niet samen!

Kijk- en luistertip:

Het lied: Geen zorgen van Sela is een vrolijk nummer wat je helpt om alles los te laten en te beseffen dat God altijd bij je is!

Heb jij het verlangen om anderen te coachen?
Wil jij andere coaches (to-be) ontmoeten en ontdekken of TotalBalance bij je past?
Meld je dan aan voor het Coach Event. Meer info via onderstaande knop.

Boekentip

Powerpakket Krachtig vanuit Rust – Tineke Wuister

Krachtiger leven vanuit rust. Heb jij regelmatig te veel werk en te weinig rust, energie en focus? Verlang jij naar het leven in al zijn volheid waar Jezus over spreekt? Wil je eindelijk stoppen met jezelf bewijzen of je schuldig voelen wanneer je kiest voor rust? Dan zal Krachtig vanuit rust jou helpen! Met kennis van zaken en Bijbelse diepgang reikt Tineke Wuister je praktische tips aan voor een krachtig leven vanuit Gods principes van rust. Je maakt dan slimmere keuzes in je agenda, je leert hoe je de juiste prioriteiten kiest en laat tot je doordringen wat God zegt over jouw identiteit. Zo kun je langdurig vruchtbaar en succesvol zijn in het Koninkrijk van God.
In Lucht maak je een concreet plan om stap voor stap meer lucht in je leven te brengen. Je krijgt praktische tips voor echte, verfrissende rust, zodat je weer opgeladen en voluit kunt leven. Zicht brengt je dichter bij jouw eigen hart en roeping. Tinekes tips en tricks zijn concreet en direct toepasbaar. Je krijgt meer zicht op je missie, en neemt regie over je leven.
In Echt ga je nog een laagje dieper: door je onrust bij de bron aan te pakken, leer je te leven vanuit vrijheid en ontstaat er ruimte om jezelf te zijn. Tineke neemt je mee op deze reis van ‘ik-durf-niet’, naar ‘ik-ga-ervoor’. Wat een heerlijke vrijheid! Ik (Carianne) vind het echt fantastische boekjes!