Assertief worden wanneer jij je onzeker voelt

Assertief, ben jij het al?

Heel veel cliënten die een coach zoeken voelen zich onzeker op één of meer gebieden in hun leven.

Wat betekent het en hoe kun je je cliënten leren om assertiever te worden? Een belangrijk onderwerp waarin je leert om echt naar je hart te luisteren en daarin duidelijke grenzen te stellen, máár dit wel op een liefdevolle manier te doen.

Assertief worden betekent niet dat je over andere mensen heen gaat lopen, maar dat is wél een angst die veel cliënten vaak hebben. Daardoor durven ze niet goed assertiever te worden. Assertiviteit betekent dat jij voor jezelf zorgt, je eigen grenzen aangeeft én tegelijk ook de ander kunt liefhebben. Assertief zijn betekent eigenlijk dat je op God vertrouwt en van daaruit gaat handelen en spreken (in plaats van op jezelf te vertrouwen).

PUBLICATIEDATUM: 15-3-2024 – 12:00

Schrijf je in voor de Balance Boost

En ontvang onze wekelijkse mail voor persoonlijke en professionele groei + GRATIS het e-boek 101 tips om bijbels te coachen

lk ontvang ook graag het e-boek '101 tips om Bijbels te coachen'
Lees hier de Privacyverklaring

Om spam aanmeldingen (door bots) te voorkomen hebben we een CAPTCHA toegevoegd. Als deze hier niet zichtbaar is dan opent na bevestigen (klikken op de knop) een nieuw scherm met het formulier waarin je definitief je aanmelding kunt bevestigen. Heel erg bedankt!

Klik op een ’tag’ voor meer artikelen.

Boekentip

Grenzen. Wanneer zeg je ja,  hoe zeg je nee – Henry Cloud en John Townsend
Mensen richten zich vaak zo sterk op geliefd worden en geven, dat ze hun eigen grenzen vergeten. Heb je je het volgende ooit afgevraagd:
– Kan ik nee zeggen en toch liefdevol zijn?
– Hoe reageer ik op iemand die mijn tijd, liefde, energie of geld wil?
– Hoe kan ik mij wapenen tegen kwetsend gedrag of misbruik?
– Waarom voel ik me schuldig als ik overweeg grenzen te stellen?
Dit boek geeft Bijbelse antwoorden op deze en andere lastige vragen. Ze laten zien hoe je gezonde grenzen kunt stellen tegenover je ouders, partner, kinderen, vrienden, medewerkers, social media en zelfs tegenover jezelf.