Begaafdheid

Meer dan begaafd zijn – Over hoogbegaafdheid

Lage cijfers halen betekent niet dat je niet hoogbegaafd kunt zijn. Het schoolsysteem kan zo verwarrend voor een hoogbegaafde zijn dat er veel onvoldoendes gehaald worden.

Wat is hoogbegaafdheid eigenlijk? Hoe herken je het in je coachpraktijk? Moet er altijd ‘onderzoek’ naar gedaan worden of niet?

Nee, wij geloven niet dat het nodig is om altijd te onderzoeken of je écht hoogbegaafd bent. Het ‘label’ hoeft niet altijd wat voor je te doen. Als het je gaat helpen, dan is een onderzoek goed om te doen natuurlijk. Maar als jij je herkent in kenmerken van hoogbegaafdheid dan kun je ook leren omgaan met die kenmerken (of je nu hoogbegaafd bent of niet maakt dan niet uit).

Dus: een podcast over dit onderwerp!

PUBLICATIEDATUM: 16-8-2024 – 12:00

Schrijf je in voor de Balance Boost

En ontvang onze wekelijkse mail voor persoonlijke en professionele groei + GRATIS het e-boek 101 tips om bijbels te coachen

lk ontvang ook graag het e-boek '101 tips om Bijbels te coachen'
Lees hier de Privacyverklaring

Om spam aanmeldingen (door bots) te voorkomen hebben we een CAPTCHA toegevoegd. Als deze hier niet zichtbaar is dan opent na bevestigen (klikken op de knop) een nieuw scherm met het formulier waarin je definitief je aanmelding kunt bevestigen. Heel erg bedankt!

Klik op een ’tag’ voor meer artikelen.

Boekentip

Boekentip - Leven in Gods tegenwoordigheid

Leven in Gods tegenwoordigheid – Theo Visser
Wat is er mooier dan leven in Gods tegenwoordigheid? God te kennen zoals je de mensen kent die dicht bij je staan. (Lees wat Jezus hierover zegt in Johannes 17:3.) Leven in zijn nabijheid. Niet alleen in de eeuwigheid, maar ook nu al. De Heilige Geest wil je leiden naar een steeds diepere omgang met de Vader, zodat je leert leven in Jezus en een stralende christen zult zijn die Hem reflecteert. Dan zal de vrucht van de Geest prachtig kunnen uitbotten in jouw leven en zul je de gaven van zijn Geest in beweging zien komen in je bestaan. Je zult Thuis zijn, nu al, bij Hem.