Harmonie zoeken

Harmonie zoeken – Conflictmijdende pleaser

Niemand wil graag ruzie, maar er zijn mensen die er zo’n hekel aan hebben dat ze om conflicten te vermijden zoveel mogelijk gaan pleasen. Daardoor lopen ze zichzelf voorbij en raken zichzelf ergens onderweg kwijt.

Dat is letterlijk en figuurlijk zonde natuurlijk. Daarom bespreken we hoe deze pleaser ontstaat, wat het betekent als je deze pleaser bent én hoe je er mee om kunt gaan. Wat heb je nodig om een zelfbewuste pleaser te worden in plaats van een conflictmijdende?

PUBLICATIEDATUM: 14-6-2024 – 12:00

Schrijf je in voor de Balance Boost

En ontvang onze wekelijkse mail voor persoonlijke en professionele groei + GRATIS het e-boek 101 tips om bijbels te coachen

lk ontvang ook graag het e-boek '101 tips om Bijbels te coachen'
Lees hier de Privacyverklaring

Om spam aanmeldingen (door bots) te voorkomen hebben we een CAPTCHA toegevoegd. Als deze hier niet zichtbaar is dan opent na bevestigen (klikken op de knop) een nieuw scherm met het formulier waarin je definitief je aanmelding kunt bevestigen. Heel erg bedankt!

Klik op een ’tag’ voor meer artikelen.

Boekentip

Nee is oké, meer genieten, minder moeten – Carianne Ros & Michelle van Dusseldorp
Carianne Ros en Michelle van Dusseldorp zijn ervaren therapeuten en zien het pleasen (‘ja’ zeggen, terwijl je ‘nee’ bedoelt) in hun praktijk keer op keer. Op basis van gesprekken met honderden mensen en grondige literatuurstudie ontdekten ze zeven ‘pleasetypes’. In dit boek leggen ze deze uit. Via een eenvoudige test kan de lezer ontdekken welk type bij hem of haar hoort.
Nee is oké biedt vele concrete adviezen om te groeien, zodat de lezer zelfbewuster in het leven kan staan en kan genezen van de please disease. Het boek geeft talrijke handreikingen voor een leven met minder moeten en meer vreugde.