Durf je grenzen aan te geven

Nee leren zeggen, is niet eenvoudig, maar wel belangrijk. Heel veel mensen laten anderen over hun grenzen gaan, omdat ze voor die ander willen zorgen. De ander beperken vinden ze lastig, maar vervolgens worden ze zelf beperkt in feite. Daarom willen we wel ‘nee’ leren zeggen.

De ander kan alleen maar jouw grenzen overgaan als jij die ander daar ’toestemming’ voor geeft. Je kunt het de ander dus éigenlijk niet verwijten als hij jouw grenzen overgaat, mits je jouw grenzen op een gezonde, goede en liefdevolle manier hebt aangegeven.

Maar hoe doe je dat, je grenzen gezond, goed en liefdevol aangeven? Liefdevol ‘nee’ zeggen. Dat kan nog een hele uitdaging zijn. En ook de vraag waar je grenzen eigenlijk liggen is belangrijk om te beantwoorden.

PUBLICATIEDATUM: 19-4-2024 – 12:00

Schrijf je in voor de Balance Boost

En ontvang onze wekelijkse mail voor persoonlijke en professionele groei + GRATIS het e-boek 101 tips om bijbels te coachen

lk ontvang ook graag het e-boek '101 tips om Bijbels te coachen'
Lees hier de Privacyverklaring

Om spam aanmeldingen (door bots) te voorkomen hebben we een CAPTCHA toegevoegd. Als deze hier niet zichtbaar is dan opent na bevestigen (klikken op de knop) een nieuw scherm met het formulier waarin je definitief je aanmelding kunt bevestigen. Heel erg bedankt!

Klik op een ’tag’ voor meer artikelen.

Boekentip

Nee is oké, meer genieten, minder moeten – Carianne Ros & Michelle van Dusseldorp
Carianne Ros en Michelle van Dusseldorp zijn ervaren therapeuten en zien het pleasen (‘ja’ zeggen, terwijl je ‘nee’ bedoelt) in hun praktijk keer op keer. Op basis van gesprekken met honderden mensen en grondige literatuurstudie ontdekten ze zeven ‘pleasetypes’. In dit boek leggen ze deze uit. Via een eenvoudige test kan de lezer ontdekken welk type bij hem of haar hoort.
Nee is oké biedt vele concrete adviezen om te groeien, zodat de lezer zelfbewuster in het leven kan staan en kan genezen van de please disease. Het boek geeft talrijke handreikingen voor een leven met minder moeten en meer vreugde.