Relatie zoeken door te pleasen

Relatie zoeken door te pleasen

De relatie zoeken door je grenzen niet goed te bewaken? Hoop jij dat je de relatie goed kunt houden door op verzoeken in te gaan in plaats van af en toe ook ‘nee’ te zeggen?

Juist in december zijn mensen enorm gericht op relaties. En juist met kerst vinden de meeste ruzies plaats… Waarom? Omdat het perse ‘gezellig’ moet zijn en we onszelf in een bepaald kader proppen wat misschien helemaal niet passend is. Mensen die hier extreem goed in zijn, zijn de relatiezoekende pleasers. Zij zijn geneigd om zichzelf volledig voorbij te lopen, omdat ze zo graag de relaties met anderen goed willen hebben. Ze willen graag ‘aardig gevonden worden’. En ze zijn bang voor afwijzing van anderen. Dat ze daardoor geen rekening houden met hun eigen verlangens en behoeftes, negeren ze… Maar hoe lang gaat dit goed? En wat heeft de relatiezoekende pleaser nodig om dit patroon te doorbreken?

PUBLICATIEDATUM: 22 december 2023 – 12:00

Schrijf je in voor de Balance Boost

En ontvang onze wekelijkse mail voor persoonlijke en professionele groei + GRATIS het e-boek 101 tips om bijbels te coachen

lk ontvang ook graag het e-boek '101 tips om Bijbels te coachen'
Lees hier de Privacyverklaring

Om spam aanmeldingen (door bots) te voorkomen hebben we een CAPTCHA toegevoegd. Als deze hier niet zichtbaar is dan opent na bevestigen (klikken op de knop) een nieuw scherm met het formulier waarin je definitief je aanmelding kunt bevestigen. Heel erg bedankt!

Klik op een ’tag’ voor meer artikelen.

Boekentip

Boekentip: Nee is oké, Carianne Ros & Michelle van Dusseldorp

Carianne Ros en Michelle van Dusseldorp zien het pleasen (‘ja’ zeggen, terwijl je ‘nee’ bedoelt) in hun praktijk keer op keer. Op basis van gesprekken met honderden mensen en grondige literatuurstudie ontdekten ze zeven ‘pleasetypes’. In dit boek leggen ze deze uit. Via een eenvoudige test kan de lezer ontdekken welk type bij hem of haar hoort.
Nee is oké biedt vele concrete adviezen om te groeien, zodat de lezer zelfbewuster in het leven kan staan en kan genezen van de please disease. Het boek geeft talrijke handreikingen voor een leven met minder moeten en meer vreugde.