Ik ben een perfectionist maar wil absoluut geen zeurpiet zijn

Ik wil niet ‘pietje precies’ of
‘de zeur van de week’ zijn…

Kwaliteit en perfectionisme zijn twee eigenschappen die vaak hand in hand gaan.

Als je waarde hecht aan kwaliteit, is de kans groot dat je soms doorschiet in perfectionisme. Maar wees gerust, je bent zeker niet de enige!

Er is een tool genaamd de DISC, die helpt om je persoonlijkheid te ontdekken. Binnen deze tool zijn er vier kwadranten, waarvan de meeste mensen liever niet vallen in twee van deze kwadranten: Dominant (Daadkrachtig) en Consciëntieus. Dominant bespraken we al eerder.

Deze week gaan we het hebben over het Consciëntieuze kwadrant.

Niemand wil bekend staan als een ‘pietje precies’. Wie wil er immers bekend staan als een ‘zeurpiet’?! In deze podcast willen we laten zien dat het Consciëntieuze kwadrant juist een geweldig kwadrant is om als persoonlijkheid te hebben.

Het streven naar kwaliteit en nauwkeurigheid is namelijk een belangrijke eigenschap. Het betekent dat je oog hebt voor detail, een sterke werkethiek hebt en een verlangen om dingen goed te doen.

Natuurlijk is er een dunne lijn tussen kwaliteit nastreven en perfectionisme. Het is belangrijk om een balans te vinden en niet te verstrikt te raken in perfectie. Maar het Consciëntieuze kwadrant kan je helpen om jezelf te onderscheiden en excellentie te bereiken in wat je doet. Dus, als je je soms afvraagt of je wel goed genoeg bent omdat je kwaliteit belangrijk vindt, onthoud dan dat het Consciëntieuze kwadrant juist veel waardevolle eigenschappen vertegenwoordigt.

Omarm je innerlijke perfectionist en ga voor kwaliteit!

Schrijf je in voor de Balance Boost

En ontvang onze wekelijkse mail voor persoonlijke en professionele groei + GRATIS het e-boek 101 tips om bijbels te coachen

lk ontvang ook graag het e-boek '101 tips om Bijbels te coachen'
Lees hier de Privacyverklaring

Om spam aanmeldingen (door bots) te voorkomen hebben we een CAPTCHA toegevoegd. Als deze hier niet zichtbaar is dan opent na bevestigen (klikken op de knop) een nieuw scherm met het formulier waarin je definitief je aanmelding kunt bevestigen. Heel erg bedankt!

Klik op een ’tag’ voor meer artikelen.

Boekentip

Boekentip: Nu & Later – Carianne Ros
Het originele is dat het dagboek schrijfruimte biedt om drie keer een antwoord te geven; een dagboek voor drie jaar. Deze opzet maakt het mogelijk om je persoonlijke ontwikkeling te zien. Zijn de personen die vandaag belangrijk voor je zijn, dat over een paar jaar nog steeds? Hoe groei je in geloofsleven? Op ongedwongen manier ontdek je wat het leven met je doet.